Cengiz Aldemir/ANKARA - Ülke gündeminde yaşanan olumsuzlukları İz gazeteye değerlendiren HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, AKP iktidarının tüm baskı araçları ile halkı tehdit etmeye devam ettiklerini vurguladı. İktidarın kan kaybının yerel seçimleri kaybetmesiyle başladığını, Saray rejiminin kayyım darbesiyle halk iradesini gasp ettiğini söyleyen Kemalbay, “Halkın canı pahasına, bin bir emekle kazandığı belediyelere atanan kayyımlara haktan, vicdandan yana herkes ses çıkarmalıdır” dedi.

SUÇ İŞLİYORSUNUZ

Gazeteci Hakan Gülseven ve Taylan Kulaçoğlu’nun gözaltına alınmasına tepki gösteren Kemalbay, iktidarın haksız tutuklamalarla hukuku çiğnemeye devam ettiğini söyledi. Kemalbay,“ Kulaçoğlu ile Gülseven neden gözaltında? TV’de katliam planları mı açıkladılar, mezarlıklara mı saldırdılar? Bunları yapsalar iktidar tarafından korunurlardı. Ama onlar onurlu olanı, faşizme karşı susmamayı seçtiler. Ama onlar onurlu olanı, faşizme karşı susmamayı seçtiler. İktidarın hukuksuz uygulamaları her geçen gün artmaktadır. Taylan Kulaçoğlu ve Hakan Gülseven’in bir an önce serbest bırakılmalıdır. Suç işliyorsunuz suç” uyarısında bulundu.

SENDİKASIZLAŞTIRMA

TCDD yönetimi tarafından hiçbir gerekçe gösterilmeden 84 demiryolu çalışanının sürgün edilmesini hatırlatan HDP’li Kemalbay, salgın sürecinde sürgün edilenlerden birinin kanser hastası, birinin eşi kronik hasta ve çocuğu engelli, bir diğerinin eşi felçli olan demiryolu çalışanları olduğuna dikkat çekerek, ”Siyasi iktidara sırtına dayayarak yönetimlere gelen TCDD bürokratları, demiryollarını geliştirmek ve büyütmek, adil, liyakatli ve hukuka uygun bir şekilde kurumu yönetmek yerine aldıkları 84 çalışanı kendi istekleri dışında başka şehirleri sürgün edilmesini asla kabul edilemez bir durumdur. Hükümet çalışanların sistematik olarak bu mekanizmaların çalıştırılması yoluyla sendikasızlaştırma veya iktidar partisine yakın olduğu düşünülen sendikaya üye olmaya zorlanmakta olduğu görülmektedir” sözleriyle eleştirdi.

KADINLAR SANDIĞI BEKLİYOR

İktidarın cinsiyetçi söylemler ve kadın düşmanı politikalar izlediğini vurgulayan Kemalbay, kadınlara yapılan haksızlıkların hesabını sandıkta soracaklarını ifade ederek, “Eril zihniyetinize karşı yan yanayız. Korkun bizden! Biz Kadınlar; sesimiz, sözümüz, direnişimiz, rengimiz, kalemimiz, siyasetimizle erkek egemen iktidarınızı sallamaya devam edeceğiz. Yalnız değiliz birlikte güçlüyüz. İktidar bilsin ve korksun ki kadınlar sandığı bekliyor” mesajını verdi.

ÖLÜLERDEN ELİNİZİ ÇEKİN

Ülkede yaşanan kötü olaylardan bir diğerinin mezarlıklara yapılan saldırılar olduğunu belirten Kemalbay, Yüksekova'da mezarların tahrip edilmesini ve Kayseri'de Grup Yorum üyesi İbrahim Gökçek'in mezarına saldırı girişimini örnek gösterdi. Mezarlığa saldıranların düşünceleri ve amaçları ne olursa olsun insanlıktan nasibini almamış ve ahlaki çürümüşlük içerisinde olduklarını güçlü bir şekilde vurgulayan Kemalbay, “ Dünyanın her yerinde ölülere, mezarlara saygı gösterilir. Türkiye’de ise mezarlıklar büyük bir saldırı altında. Diyarbakır’da, Van’da, Hakkari’de Kayseri’de mezarlar tahrip ediliyor. Cenazeler çıkartılarak yakılmakla tehdit ediliyor. Ölülerden elinizi çekin. Ölüleri bir daha öldüremezsiniz. Bu yapılanlar sadece acizliktir, zalimliktir. Unutmayın ki ailelerin, sevenlerin yüreğinden, anılarından onları silemezsiniz. Bu karanlık mutlaka dağılacak, bu emri verenler ve uygulayanlar hukuk önünde mutlaka hesap vereceklerdir.”


 

Editör: Haber Merkezi