Cengiz Aldemir/ ANKARA - Meclis genel kurulu'nda konuşan HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay

İzmir'de katledilen Deniz Poyraz'ın ardından, Marmaris'te HDP ilçe örgütüne yapılan silahlı saldırıya tepki göstererek, " HDP'ye yapılan bu ırkçı, faşist saldırıyı şiddetle kınıyorum. Fail gözaltına alındı ancak biliyoruz ki bu, münferit bir saldırı değil. Bu saldırının siyasi sorumlusu, HDP'yi tasfiye etmek için her türlü zorbalığa başvuran siyasi iktidarın ta kendisidir" dedi.

DİZ ÇÖKMEYECEĞİZ

İktidarın sandıkta yenemediği HDP'yi Kobani kumpas, AYM'ye sipariş kapatma davasıyla, polis çadırıyla ve faşist ırkçı saldırılarla boyun eğdirmeye çalıştıklarını belirten Kemalbay, iktidar sıralarına dönerek, "Şunu bilin ki, diz çökmeyeceğiz; emek, barış, demokrasi mücadelemizi hiçbir saldırı durduramayacak; Faşizm yenilecek, halklar kazanacak" diye seslendi.

15 TEMMUZ'UN ÜSTÜNÜ KAPATTINIZ

Darbelere karşı mücadele ettiklerini ve direndiklerini söyleyen Kemalbay, 

darbelerin, örgütlenen; mücadele eden; eşitlik, özgürlük isteyen; emek, adalet isteyen halklara, kadınlara karşı yapıldığını vurguladı. Kemalbay, "HDP olarak 15 Temmuzda darbeyi ilk kınayan partilerden olduk ancak bu darbe girişiminin de şeffaf ve etkili şekilde araştırılmasını istedik. Ne yazık ki darbe ilişkilerinin açığa çıkarılmasını önlemek için her yola başvurup üstünü kapattınız. "Siyasi ayağını sorduk, cevabını vermediniz. Bize burada 15 Temmuz darbe girişimi konusunda hamasi nutuklar atıyorsunuz. Biz, o gün darbeye direnirken yaşamını yitirenlere şimdi de rahmet diliyoruz, üzüntülerimizi belirtiyoruz. bir kez daha; yalnız bunu yaparken 15 Temmuz darbe girişimini fırsata çevirmenizi ve son beş yılda halka zulmetmenize sessiz kalmayacağız" ifadelerini kullandı.

DARBE BASKI, ZULÜM, ÇÜRÜMÜŞLÜK...

Darbenin, Anayasa'nın, hukukun, adaletin, insan haklarının ayaklar altında çiğnenmesi, halkın adalet diye inlemesi, asker, polis, jandarma, bekçi zulmü, polis devleti, enflasyon, işsizlik, yoksulluk, yolsuzluk, çürümenin her yanı sarması olduğunu kaydeden Kemalbay, "Darbe, patronların gülmesidir, grev ,örgütlenme, sendikalara baskıdır, iş cinayetleridir, muhaliflerin tutuklanması,  siyasilerin zindanlara atılmasıdır. İstihdamın yüzde 40'larda takılıp kalması bir topluma yapılabilecek en büyük darbedir. BAĞIMSIZ MADEN İŞ Genel Başkanı sevgili Tahir Çetin ve güpgüzel insan dedikleri Ali Faik İnter'in hak arama mücadelesinde can vermesidir. Galatasaray Meydanı'nda eylem yapan Cumartesi Annelerinin bu hakkını dahi ellerinden almanızdır; Boğaziçi Üniversitesine, İkizdere köylülerine, Adıyamanlı tütün üreticisine, Tozkoparan'daki evlerini savunanlara devlet terörü uygulamaktır. Muş'ta Kur'an kursunun tuvaletine 12 yaşındaki bir çocuğun asılmasıdır; Darbe tekçiliktir, tek adamlıktır, İstanbul Sözleşmesi'nin lağvedilmesidir, gerçek gazetecilerin zindanlara atılması, TRT'nin Pelikan'a teslim edilmesi, yargının zapturapt altına alınmasıdır, uzun gözaltı süreleri ve işkencedir, kamu görevlilerinin ihraç edilmesi, seçilmişlerin iradesinin gasbedilmesi, kayyum gasbıdır" sözleriyle tepki gösterdi.

AKP VE MHP DARBE DÜZENİ KURDU

AKP ve MHP'ni otokratik bir darbe düzeni kurduklarını, OHAL'i tekrar uzatmak istediklerini vurgulayan Kemalbay, " Biliyorsunuz ki OHAL rejimine bağımlı bir iktidarsınız. OHAL rejimi biterse AKP-MHP faşist bloku da biter, bunu biliyor, bundan korkuyorsunuz, gerçekten de korkun çünkü siz de tarihin çöplüğüne gideceksiniz. Faşist bloku yıkacağız" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi