CENGİZ ALDEMİR/ İZ GAZETE- Meclis Genel Kurulu'nda konuşan HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, Daha önce muhalefetin oylarıyla reddedilmesine rağmen Meclis Başkanı Mustafa Şentop’un müdahalesi ile tekrar genel kurula getirilen Güvenlik Soruşturması ve Arşiv Araştırması Kanunu Teklifi AKP ve MHP oylarıyla kabul edildi.

Güvenlik yasasının bu şekilde kabul edilmesinin halkın iradesine karşı yapılmış ağır bir saldırı olarak değerlendiren Kemalbay, “Fişleme kanunlaştığında hak arayanı, itiraz edeni, demokratik haklarını kullanmak isteyen herkesi hedefine alacak ve yarın şu sıralarda oturan sizlere de oy verenleri fişleyecek, hedefe koyacaktır” dedi.

EN BÜYÜK DARBECİ SİZSİNİZ

Darbe mağduriyeti edebiyatı yapan iktidarın en büyük darbecinin kendileri olduğunu söyleyen Kemalbay, İstanbul Sözleşmesi, nevroz ve kayyumları anımsatarak, “En büyük darbeci sizsiniz, müsterih olun. Siz darbe mekaniğinin, beş yıldır yaşanan darbe sarmalının ta kendisisiniz. İki yerel seçimde de üst üste HDP'nin kazandığı belediyelerimiz kayyumlarla gasp edildi. Herkes unuttuğumuzu düşünüyor ama "Nevroz"u herhâlde hatırladınız. Bir gece yarısı Cumhurbaşkanı kararıyla İstanbul Sözleşmesi'nden çekildiniz. Yine unuttuğumuzu sandınız herhâlde fakat kadınlar anlatıyor, hatırlatıyor sizlere” ifadelerini kullandı.

DANBECİLERİN YANINDA OLMASAYDINIZ

Meclis Başkanı eliyle halkın iradesinin çiğnendiğini söyleyen Kemalbay, TBMM Başkanı Mustafa Şentop’a, "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir." yazıyor şurada, fakat öyle değil, bunu hepimiz görüyoruz. Çünkü darbeciliğiniz, sarayın vesayeti bu Meclisin üstüne bir kâbus gibi çökmüştür, geçen hafta bunu yaşadık. Burada Meclis Başkanı eliyle halkın iradesi çiğnendi ve oylama geçersiz sayıldı. Keşke, darbecilerin yanında değil de halkın iradesini, bu Meclisin itibarını korusaydınız, keşke darbecilerin yanında olmasaydınız” diye seslendi.

BU YASA ZENGİNİ KORUMA YASASI

Zengini daha zengin yapansSaray yönetiminin Türkiye ekonomisini çökerttiğini vurgulayan Kemalbay, “Bakın, Forbes'in dünya listesine giren Türkiye'nin 10 zengin şirketinin isimleri var burada. Şu pandemi döneminde bu şirketler varlıklarını katladılar fakat bugün insanlar, halkımız, işçiler, emekçiler, kadınlar, gençler korkunç bir işsizlik içerisinde açlık ve yoksulluk yaşıyorlar. Siz bu güvenlik yasasını istiyorsunuz çünkü zenginleri korumak istiyorsunuz. Yoksuldan, halktan alıp zenginlere, patronlara aktardığınız bu servet aktarımının önünde hiçbir güç durmasın istiyorsunuz” diyerek tepki gösterdi.

İNSANLARI FİŞLEYEREK YÖNETMEK İSTİYORLAR

Türkiye tarihinin en büyük işsizliğini ve dünya kadın işsizliğinin en çok yaşandığı ülke haline geldiğini belirten Kemalbay, “Herkesin boğazına kadar borca battığı bir ülkeyi, insanları fişleyerek yönetmeye çalışıyorsunuz. Her gün en az 5 işçi iş cinayetinde yaşamını yitiriyor, "Soma'da olduğu gibi hesabı sorulmasın, Kadınlar sokaklarda hesap sormasın, çocuk istismarının, kadınlara şiddetin, tecavüzün hesabı sorulmasın, Boğaziçi Üniversitesi, gençler, özerk, demokratik üniversite istiyor, kayyuma itiraz ediyor; bunu yapamasınlar diye getiriyorsunuz bu yasayı” diye konuştu.

İNSAN HAKLARINI BİTİREN YASA

AKP’nin emperyalist ülkelerin her türlü ağır metalini, çöpünü, pisliğini, radyoaktif bulaşışını Türkiye'ye getirerek gemi sökümü işleri burada yaptığını belirten Kemalbay, ekolojiyi savunanların iktidarın suçlarını yüzüne vurmasın diye fişlemek istediklerini söyledi. Çıplak arama ve işkence suçu işleyenleri teşhir eden Ömer Faruk Gergerlioğlu’na yapılan baskıları anımsatan Kemalbay, “İnsan hakları ihlallerine karşı sesini yükseltenleri sessizleştirmek, susturmak için bu yasayı getiriyorsunuz.”

Editör: Haber Merkezi