İZ GAZETE- HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan Dr. Larin Kayataş'ın trans kimliği nedeniyle 'özel hayatının ‘genel ahlaka uymadığı’ gerekçesiyle işine son verilmesini ve A-101 deposunda hakarete, mobbinge uğrayan, istifaya zorlanan bir LGBTİ+ işçinin işten çıkarılmasına itiraz eden market çalışanı Gizem Algan'ın da “yüz kızartıcı suç” işlediği gerekçesiyle işine son verilmesini Meclis gündemine taşıdı.

İŞTEN ATILMALARI HUKUKA AYKIRI

Türkiye’nin de tabi olduğu uluslararası sözleşmelerde; işe girişte ve devamında cinsiyet, cinsel yönelim, medeni, siyasi veya başka bir sosyal statü bakımından çalışma hakkının eşit şekilde kullanılmasını ortadan kaldırmaya yönelen her türlü ayrımcılığın yasaklandığını anımsatan HDP'li Kemalbay, "4857 sayılı İş Kanunu’nun “Eşit Davranma İlkesinde “İşverenin biyolojik veya işin niteliğine ilişkin sebepler zorunlu kılmadıkça, bir işçiye, iş sözleşmesinin yapılmasında, şartlarının oluşturulmasında, uygulanmasında ve sona ermesinde, cinsiyet nedeniyle doğrudan veya dolaylı farklı işlem yapamaz.” denilmektedir. Maddede cinsiyet kimliği ile cinsel yönelimin de ayrımcılık yasağı ve eşit davranma ilkesi kapsamında değerlendirileceği açıktır" dedi.

CİNSEL YÖNELİM AYRIMCILIĞI YASAK

Lezbiyen, Non-binary, Gey, Biseksüel, Transseksüel, İnterseks ve diğer cinsel yönelimlerinden biri nedeniyle işyerinde işçiye uygulanan ayrımcılığın, İş Kanunu'nun eşit davranma ilkesinin ihlali anlamına geleceğini söyleyen HDP'li Kemalbay, " Yargıtay 22. Hukuk Dairesinin 24.09.2018 tarihli 2015/35120 Esas, 2018/19675 Karar numaralı ilamında işçinin cinsel yönelimi nedeniyle yapılan ayrımcılığın yasak olduğunu belirterek, " Dr. Larin Kayataş’ın ve Gizem Algan’ın özel hayatının ‘genel ahlaka uymadığı’ gerekçesiyle işlerine son verilmesi transfobinin, nefretin ve ayrımcılığın başta trans kadınlar olmak üzere LGBTİ’+ların yaşamın her alanından dışlanmaya çalışıldığının ve haklarının yok sayıldığını gösterir örneklerden sadece birkaç tanesidir. Anayasanın eşitlik ilkesi ve hukuk normları da yok sayılmaktadır" sözleriyle tepki gösterdi.

LGBTİ+LARA YAPILANLAR BİLGİNİZ DAHİLİNDE Mİ?

Kemalbay, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin'e şu soruları yöneltti:

LGBTİ+ların çalışma yaşamında maruz kaldıkları ayrımcı ve transfobik uygulamalar bilginiz dahilinde midir?

Gizem Algan’ın işine son verilmesi Anayasa’nın 49. Maddesinde yer alan çalışma hakkına aykırılık teşkil etmemekte midir?

Bakanlığınızca Gizem Algan’a karşı ayrımcılık uygulayan, nefret suçu ve mobbing uygulayan firmaya yönelik herhangi bir cezai/idari yaptırımda bulunulmuş mudur?

Bakanlığınızın çalışma yaşamında ayrımcılığa maruz kalmadan LGBTİ+ çalışanları güçlendirecek ve ayrımcılığı önleyecek, eşit hak ve hizmetlere erişim haklarını sağlayacak, toplumsal cinsiyet eşitlikçi, ulusal ve uluslararası sözleşmelere uygun çalışma ortamı sağlanmasına yönelik bir çalışması bulunmakta mıdır?

Editör: Haber Merkezi