Cengiz Aldemir/ANKARA - İşyerinde kalp krizi geçirenin bile iş kazası sayıldığı Yargıtay içtihatlarını hatırlatan HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, Covid-19’un meslek hastalığı statüsüne almayan SGK genelgesinin hukuka aykırı olduğunu ve risk içinde çalışan emekçilerin haklarının güvence altına alınması için kanun teklifi verdi.

ETKİLİ KORUNMA YAPILMADI

Dünya Sağlık Örgütü (WHO) nün 11.03.2020 tarihinde ilan ettiği pandemi nedeniyle Covid-19 virüsünden dünyanın birçok ülkesinde yüz binlerce insanın hayatını kaybettiği, Türkiye’de de beş bini aşkın yurttaşın yaşamını yitirdiğini hatırlatan HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay,  Mart ayı itibarıyla salgın nedeniyle, “Evde Kal” çağrıları yapıldığını ancak bu çağrıların büyük oranda yurttaşları kapsamadığını, emekçilere ücretli izin hakkı verilmediğini belirten Kemalbay, çalışmak zorunda bırakılan işçilerin virüsten etkili bir şekilde korunmadığını vurguladı. Sokağa çıkma yasağı olan günlerde dahi iş yerlerinin özel izinlerle faaliyetlerini sürdürdüğünü hatırlatan Kemalbay, sağlık alanında çalışanlar dahil olmak üzere yeterli ve etkili koruma yapılmadığını ve önemli can kayıpları yaşandığını kaydetti. Kemalbay salgınla başarılı bir şekilde mücadele eden ülkelerde ise zorunlu sektörler dışındaki işletmelerin işçileri izine çıkararak emekçilerin korunduğu örneğini verdi.

İŞÇİ AİLELERİ MAĞDUR EDİLİYOR

Sağlık Bakanlığı’nın verilerine göre vaka sayısının 15 Temmuz itibarı ile toplam da 215 bin 940 olduğunu, yaşamını yitirenlerin vatandaş sayısının ise 5 bin 402’ye yükseldiği belirten Kemalbay, İSİG Meclisi’nin Mayıs 2020 İş Cinayetleri Raporu’nda ise, 146 emekçinin yaşamını yitirdiği bilgisini paylaştı. Kemalbay, “Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından yürürlükteki yasal düzenlemelere, yönetmeliklere ve Yargıtay’ın benzer durum için aldığı karara aykırılık teşkil eden Genelgede, Covid-19’un iş göremezliğe sebep olan bir hastalık olduğu ancak iş kazası veya meslek hastalığı olarak sayılmayacağı bildirilmiştir. Genelgeye göre çalışırken işyerinde, fabrikada Covid-19’a yakalanan işçiler için iş kazası veya meslek hastalığı değerlendirmesi yapılmayacak, meslek hastalığı veya iş kazası olarak tanımlanmaması nedeni ile de hastalığa yakalanan işçi, iş kazası geçiren veya meslek hastalıklarına yakalanan işçilerin haklarından yararlanamayacaktır. Covid-19’a yakalanan işçiler ve işçi aileleri doğacak gelir ve tazminat hakkından yoksun bırakılmaktadır. Bu durum emekçinin virüsten gerçek anlamda korunmadığının başka bir göstergesidir” dedi.

COVİD-19 MESLEK HASTALIĞIDIR

Yasalarda yer alan bu tanımlara ve hükümlere rağmen Covid-19 hastalığının Sosyal Güvenlik Kurumu’nun genelgesiyle iş kazası ve meslek hastalığı kapsamının dışında görülmesinin, bilimsel gerçeklerle, hukukla, insan haklarıyla ve vicdanla bağdaşmadığını belirten Kemalbay, “Sosyal Güvenlik Kurumunun yazıya konu genelgesinde virüsü iş kazası ya da meslek hastalığı olarak değerlendirmediğine ilişkin belirlemesinin, kanunlarda bulunan tanımlar karşısında bir hükmü bulunmayacaktır. Nitekim normlar hiyerarşisine göre kanunun genelgeden üstün olduğu açıktır. Yargıtay'ın işyerinden ve iş sözleşmesinden kaynaklı işin yapıldığı esnada geçirilen hastalığın iş kazası sayılması gerektiğine ilişkin pek çok kararının bulunduğu ve Yargıtay içtihatlarına göre işyerinde geçirilen kalp krizinin bile iş kazası sayıldığı, SGK Genelgesinin hukuka aykırılığı ve mahkeme yolunu açacağı ortada iken Covid-19 meslek hastalığı statüsüne, emekçilerin hakları güvence altına alınmalıdır.”

Editör: Haber Merkezi