Cengiz Aldemir/ANKARA - HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay meclis de yaptığı basın toplantısında, iktidarın Zaytung vari açıklamalarla sorunları örtbas ederek, pandemi sürecini yönetemediğini, aşı konusunda bile ayrımcılık yapan, kulağını, gözünü, ağzını kapatmakla suçladı.

Pandemi salgınının en yüksek olduğu ülkeler sıralamasında Türkiye’nin 3. Sırada olduğunu, çözüm önerisi konusunda hiçbir şey yapmayan AKP iktidarının bu süreci iyi yönetemediği eleştirisinde bulunan Kemalbay, “ Pandemiyle ilgili Sağlık Bakanı’nın son açıklamaları gerçekleri yansıtmıyor. İşçiler emekçiler virüse teslim edilmiş durumda. Dün 190 kişinin yaşamını yitirdiği açıklanmıştı. Bakan’ın açıklamasıyla, İstanbul Büyükşehir Belediyesinin ölüm sayıları kıyaslandığında, gerçeklerin çok uzağında bir açıklamayla karşı karşıya olduğumuzu gördük. AKP Genel Başkanı Erdoğan’ın son açıkladığı yasakların salgını engelleyecek bir çözüm ortaya konulmamıştır. Bu durum bir daha göstermiştir ki, AKP iktidarı pandemi sürecini yönetemez hale getirmiştir” dedi.

BİN ODALI SARAY SAKİNE BEBEĞE BİR ODA BULAMADI

Pandemi sürecinin iyi yönetilmediğini iki farklı örnek ve fotoğraflarla ortaya koyan HDP’li Kemalbay, Batman’da korona virüs testi pozitif çıkan ve durumu kritik olmasına rağmen 7 saat hastanelerde uygun yer ve solunum cihazı bulunmadığı iiçin 18 aylık bebek Sakine Akdağ’ın yaşamını yitirmesindeki ihmallere dikkat çekerek, “ Kendileri bin odalı sarayda oturanlar Sakine bebeğe bir oda, bir entübe bulamadılar. O yüzden Sakine bebek aramızda değil” sözleriyle üzüntüsünü dile getirdi.

BİR ANNE BEBEKSİZ BIRAKILDI

İstanbul’da korona virüsüne yakalanan, 9 aylık hamile olan 32 yaşındaki Dönüş Kılınç’ın Pendik Medipol Hastanesi tarafından, “Biz pandemi hastanesi değiliz. Diğer hastalarımızı korumak için kovidli hasta kabul etmiyoruz” diyerek kabul edilmediği, özel hastane tarafından kabul edilerek acil ameliyata alındığı ancak doktorun da belirttiği üzere geç kalındığı için Kılıç’ın yaşamını yitirdiği örneğini de paylaşan Kemalbay, “ Pandeminin kötü yönetilmesinden dolayı bir bebek annesiz, Bir anne de bebeksiz bırakıldı. Bunun sorumlusu hükümettir” eleştirisinde bulundu.

ÖZEL HASTANELER DE PARASIZ BAKSIN

Hastanelerin acil ve yoğun bakım ünitelerinin dolduğunu, İzmir’de sahra hastanesi yapılma hazırlıklarının başlandığını kaydeden Kemalbay, ikinci dalganın çok ağır geçtiği bir süreçte, gözünü, kulağını ve ağzını kapatan bir hükümet ile karşı karşıya olduklarını söyledi. Özel hastanelerin, kamu hastaneleri gibi parasız olarak halkın hizmetine sunulması önerisinde bulunan Kemalbay, iş yerlerinde çarkların, döndüğü süreçte yapılan testlerin, takiplerin ve izolasyonların doğru yapılmayacağını söyledi.

ALMAN AŞISI ZENGİNE

Türk Tabipleri Birliği’nin acil çağrılarına kulak verilmesi gerektiğini ifade eden Kemalbay, sağlık otoritelerinin önerdiği Alman aşısından 1 milyon kadar geleceğini, bu aşıya parası olanların ulaşabileceğini, otoriteler tarafından henüz onaylanmayan 10 milyon doz Çin aşısının da geleceğini belirterek, AKP’nin zengin ve sermayenin iktidarı olduğunu söyledi.

ZAYTUNG VARİ AÇIKLAMALAR

İktidarı zaytung vari açıklamalarla sorunları örtbas etmekle eleştiren Kemalbay, çözülmeye başlayan hükümetin kendisinin problem olduğunu belirterek, halkı ve emekçiyi ekonomik paketlerle önceleyen, destekleyen İtalya, Almanya gibi ülkeleri iktidara örnek olarak gösterdi.

Editör: Haber Merkezi