Cengiz Aldemir/ANKARA - Katıldığı bir televizyon programında konuşan HDP İzmir Milletvekili Serpil Kemalbay, iktidarın 7 hazirandan bu yana HDP’nin tasfiye edilmesi üzerine kurduğu siyasi bir stratejiyi uygulamaya devam ettiğini söyledi.

HDP BARIŞI VE ÇÖZÜMÜ İSTİYOR

AKP’nin 7 haziranda iktidarı elinden kaçırdıktan sonra her türlü yola başvurarak iktidarda kalmaya çalıştığını belirten Kemalbay,“Bu durumla ilgili Türkiye’nin arka planında yatan derin meseleleri var. Kürt sorunundan, Türkiye’nin demokratikleşmesine kadar bir çok meselesinin çözülmesi gerekiyordu. Fakat iktidar bunları inkar ederek, yok sayarak baskı, şiddet ve savaş politikalarını önceleyerek sorunların üstü kapatılmak istendi. Burada da barışı, müzakereyi, diyaloğu ve çözümü en çok dillendiren bizim partimizdi. Demokratik bir Türkiye özlemini halklara özellikle Selahattin başkanın ağzından çok güzel bir şekilde anlatabilen bir parti olan HDP’yi tasfiye edemeyince, kriminalize ederek kısacası halkların gözünde öcüleştirmek istiyorlar. Fakat bugüne kadar barış isteyen HDP’yi bir türlü tasfiye edemediler” ifadelerine yer verdi.

SEÇİLMİŞLERİ TASFİYE EDİYORLAR

Kobani olayları ile ilgili hakkında fezleke düzenlenen milletvekilleri arasında yer alan Kemalbay, Türkiye’de hukuktan söz etmenin mümkün olmadığını vurgulayarak, “ Bir hukuk devleti içinde yaşamadığımızı biliyoruz. Daha önce de iyi bir hukuk devleti yoktu ancak bugün geldiğimiz noktada hukuk tamamen ortadan kaldırılmıştır. Hukukun olmadığı Türkiye’de tek adamın iki dudağı arasında ve her şeye o karar veriyor. Yargıyı bir sopa olarak kullanarak, yargıyı harekete geçiriyor ve partimize yönelik yada başka bir demokratik mücadele içerisinde olanlara karşı bu hamleler yapılabiliyor. Milletvekilliklerine yönelik de aynı şekilde hareket ediliyor. Daha önce de partimizde dokunulmazlıklar kaldırılırken aynı kaygıları duymuştuk. Dokunulmazlık meselesinin gerçekten suçları, adaleti arayan bir yaklaşım değil de, siyasi bir amaçla kaldırıldığını biliyorduk. Bugün de aynı şekilde AKP-MHP faşist bloğunun, yenemediği, tasfiye edemediği bir partinin seçilmişlerini çeşitli yöntemlerle tasfiye ettiğini görüyoruz” sözleriyle yorumladı.

İLK KAYYUM DARBESİ 2016’DA

HDP’ye kayyum darbesinin Kars Belediyesi’nden önce 65 belediyelerine yapıldığını hatırlatan Kemalbay, bunların siyasi sebeplerden dolayı yaptıklarının altını çizdi. HDP’nin birinci kayyum darbesini 2016 yılında yaşadığını ve 100’e yakın belediyelerine kayyum atandığını ve o dönemde de milletvekillerinin hukuksuz bir şekilde üyeliklerinin düşürülerek zindana atıldıklarını hatırlattı.

IŞİD’İN İNTİKAMINI HDP’DEN ALIYORLAR

Kobani operasyonuyla AKP’nin aynı zamanda bir intikam operasyonu düzenlediğine dikkat çeken Kemalbay, tek adam rejminin IŞİD terör örgütünün Kobani’de yenilmesinin faturasını da HDP’ye kestiğini belirterek eleştirilerini şöyle sürdürdü: “Halkın seçme ve seçilme hakkını elinden alarak, bir darbe sürecinin parçası olarak yapılıyor ve Türkiye bugün bir darbe süreci yaşıyor. Bu aynı zamanda bir intikam operasyonudur. Kobani’nin IŞİD çetelerinin eline geçmeyişine karşı da bir öfkesi var. AKP, IŞİD’in Suriye’ye geçmesine yol veren bir iktidardır. Bir vekalet savaşı yürütülürken, bu savaşın içerisinde mevcut iktidarın parmağı da vardır. Bütün dünyadan Kobani’deki direnişe destek verilmesi yönünde talepler geliyordu. Hep ayak direyen Tayyip Erdoğan ve IŞİD orada yenilmesin diye ayak direyen bir AKP iktidarı vardı. En sonunda yükselen protestoların da etkisiyle yardım gönderilmesi için yolu açtılar. IŞİD’in yenilmesinin intikamını da, bütün bu tablonun faturasını HDP’ye kesmeye çalışıyor. Aynı zamanda tek adam faşist rejimini kurumsallaştırmak için toplumu kutuplaştırarak bizlere bu saldırıyı gerçekleştiriyor.

Editör: Haber Merkezi