Canlı yayında   çarpıcı  açıklamalarda bulunan  Kılıç, 24 Haziran erken genel ve cumhurbaşkanlığı seçimleri hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Kılıç partili kadınlar, Muharrem İnce’nin cumhurbaşkanı adaylığı ve İzmir’den kaç milletvekili çıkarılacağına dair net mesajlar verdi.

GERÇEK YÜZLERİ ORTAYA ÇIKIYOR
Partili kadınlar üzerinden mesajlar veren Kılıç, “CHP’de benim gibi emek vermiş ve yıllarca çalışmış çalışkan kadınlarımız var. Kemal Kılıçdaroğlu döneminden sonra devrim gibi bir kadın kotası getirildi. Bizim tüm söylemlerimiz kadınlar, çocuklar özelinde. Bizim yüzümüz sadece seçim zamanları değil sürekli kadınlara dönüktü. Seçim zamanı kadınlara yönelenlerin gerçek yüzleri çıkıyor” diye konuştu.

ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ
24 Haziran’ın çok önemli olduğunu ifade eden Kılıç, “Bu ülkenin kaderini belirleyecek bir seçim. Aday belirleme yöntemi bir teferruattır. İzmir’den de kimlerin aday olacağı hakikaten teferruat. Hepimiz hangi görevlerde olursak olalım elimizden geleni yapacağız. Zaman sıkıntısından dolayı ön seçim yapamadık. Ön seçim bizim önceliğimizdir. Ben geçen dönem ön seçime girmiştim, yine girecektim. Örgütün kantarına çıkmayı isterdim. İzmir’in öz gücünde çalışmış, örgütün tozunu yutmuş adaylarımız mevcut. İzmirli şunu istiyor; Kınık'ın Elmadere, Kemalpaşa'nın Çambel, Karaburun'un Kösedere, Menderes'in Sancaklı köylerini bilenler olsun. İzmir'in sorunlarına hakim, aradıklarında ulaşabilecekleri kişileri listelerde bekliyor. Mayıs’ın 21’inde adaylarımız kesinleşecek ve alanlara inecekler” açıklamasını yaptı.

PM’DE MÜCADELESİNİ VERECEĞİM
“İthal aday söylemleri çok doğru değil” diyen Kılıç, “Genel başkanımız geçmiş dönemde kontenjan hakkını bazı arkadaşlar için kullandı. Bu dönem oluşturulacak listelerde ben de arkadaşlarımız da İzmir’de yaşayan, sorunlarını bilen, kentin tozunu yutmuş isimler olsun istiyor. Bu isteği sosyal medyadan da görüyorum. Ben de bu fikirlere aynen katılıyorum. Ben bunun, şahsen aday olsam da olmasamda güzel kentim İzmir için, örgütümüz için PM’de mücadelesini vereceğim” dedi.

İZMİR ONLARI HİÇ UNUTMADI!
İktidarın söylemlerini eleştiren Kılıç, “AKP’nin her seçim dönemi İzmir aklına geliyor. 'Sümüklü, irfanı eksik' diyorlar, İzmir'in 'gavur' olduğunu ima ediyorlar sonra seçim geliyor onların da akıllarına ne hikmetse İzmir geliyor. Hükümetin 'kente destek veriyoruz' açıklamasını kabul etmek mümkün değil. Belediye başkanlarımız, milletvekillerimiz takip ediyor, birçok projemiz onaydan geçmedi. Büyükşehir'in, ilçe belediyelerimizin Ankara'da bekleyen projeleri liste halinde duruyor. İzmir her dönem ne kadar veriyorsa çok azını geri alıyor. İzmir’i unutuyorlar seçimde hatırlıyorlar ama İzmir onları unutmadı, unutmuyor ve unutmayacak.Bunun hesabını da sandıkta soracak. İktidar, İzmirlilerin sevip oy verdiği, güvendiği partiye tezek diyor. Görünen o ki anlamadılar ve anlayamayacaklar. Zaten onların İzmirliler olarak bizi anlamasını da beklemiyoruz” dedi.

KEMAL BEY TÜRKİYE’YE DEMOKRASİ DERSİ VERDİ
Partisinin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce hakkında açıklamalarda bulunan Kılıç, “Muharrem Bey genel başkanımıza rakip olmuş ve sonrasında siyaset hayatına devam etmiş biriydi. Kemal Bey burada Türkiye’ye demokrasi dersi verdi. Üst seviyede olan birlik, beraberlik duygumuz Muharrem İnce’nin adaylığıyla daha da arttı. O gün salondaydım, inanılmaz bir coşku vardı. Sonrasında miting alanlarında da gördük, heyecan dorukta. Muharrem Bey çok tecrübeli bir siyasetçi çok iyi bir hatip. Vatandaş meydanlarda heyecanlandı. Ben çok doğru bir adaylık süreci olduğunu düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi