TUGAY CAN / İZ GAZETE - Urla Belediye Başkanı Cumhuriyet Halk Partili Burak Oğuz’un FETÖ iddiası ile tutuklanmasının ardından Urla Belediyesi’ne Urla Kaymakam’ı Önder Can kayyum olarak atanmıştı.

Önder Can’ın kayyum olarak atanmasının ardından gözler, kayyum sonrası ilk belediye meclisi toplantına çevrildi. Aynı zamanda 2020’nin de ilk belediye meclis toplantısı anlamını taşıyan belediye meclisi toplantısının ne zaman gerçekleşeceğine ilişkin belirsizlik ise hala sürüyor.

Meclis Toplantısı’na ilişkin İz Gazete’nin ulaştığı meclis üyelerinin de Urla Belediye Meclisi’nin ne zaman toplanacağına ilişkin bir bilgisi bulunmuyor. Dahası Urla Belediye Meclisi’nin kayyum olarak atanan Önder Can başkanlığında bir araya gelip gelmeyeceğine ilişkin bir bilgi de söz konusu değil.

KAYYUM TASARRUFU İLE YAPILMAYACAK

Urla Belediyesi’nin resmi internet sitesinde de konuya ilişkin herhangi bir bilgiye de yer verilmezken, kayyum olarak atanan belediye başkanı Önder Can’ın da Urla Belediye Meclisi’nin toplantı saatine ilişkin herhangi bir açıklaması bulunmuyor.

Öte yandan iyi haber alan kaynaklardan edinilen bilgiye göre ise Urla Belediye Meclis üyelerine kayyum belediye başkanı Önder Can tarafından meclis toplantısı için çağrı yapılmadığı ve meclisin Urla’ya kayyum atanan belediye başkanının tasarrufu ile toplanmayacağı bilgisine ulaşıldı.

BAŞKAN, MECLİS İÇERİSİNDEN SEÇİLECEKTİ

Urla Belediye Başkanı Burak Oğuz’un FETÖ iddiasıyla tutuklanmasının ardından gözler Urla Belediye Meclisi’ne çevrilmiş, yasaya göre Oğuz’un yerine Urla Belediye Meclisi’nden birinin Urla Belediye Başkanlığı’na seçilebilecek olması ihtimalinin üzerinden durulmuştu. Ancak İçişleri Bakanlığı tarafından Urla Belediyesi’ne kayyum atanması kararı alınmıştı. Urla, Cumhuriyet Halk Partili bir ilçe belediyesine kayyum atanması açısından da önem taşıyor.

Editör: Haber Merkezi