CHP Genel Başkan Yardımcısı Yıldırım Kaya, CHP Karabağlar İlçe Örgütü’nü ziyaret etti. İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, yönetim kurulu üyeleri, meclis üyeleri, gençlik ve kadın kollarının yanı sıra partililerin de katıldığı ziyarette Kaya, mahallelerde yapılan delege seçimleriyle ilgili mesajlar verdi.

Kaya, Türkiye’de demokrasi mücadelesinin verilmesi için önce siyasi partilerin demokratik olması gerektiğinin altını çizerek, “Partimiz, parti içi yarış ve demokrasi konusunda önemli bir yerdedir. Bu kongre sürecinde mahallelerde yapılan delege seçimleri bunun en önemli ayağıdır. Bütün örgütlerimiz her mahallede sandık kurulması için gereken özeni göstermelidir” dedi.

CHP’nin tabandan merkeze bir örgütlenme yöntemiyle başarıya ulaşabileceğini söyleyen Kaya, “Kurtuluş Savaşı’nda da yerel meclisler ve kongreler TBMM’yi oluşturmuş ve başarıya ulaşılmıştır. Tabanımıza güvenerek, tabanı dinleyerek bu süreci yürüteceğiz” diye konuştu.

Kaya, Karabağlar’ı takip ettiğini belirterek, “Karabağlar’da sandıkların kurulduğunu görüyorum. Arkadaşlarımız mahallelerde önemli bir gayret sarf ediyor. Üyenin iradesinin partide belirleyici olduğunu bilerek hareket ediyorlar. Bu da bizim için çok değerli” sözlerine yer verdi.

CHP İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız da, Kaya’nın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “İlk günden ilçemizde bütün renklerin bizim olduğunu söyledik. Çok olumlu bir atmosferde seçimlerimiz sürüyor” dedi.

Editör: Haber Merkezi