İZ GAZETE - Seferihisar Belediye Başkanı CHP’li İsmail Yetişkin, yandaş Sabah Gazetesi’nin 17 Kasım 2019 tarihli manşetinde yer alan ‘Bankamatikçilerini Geri Al’ başlıklı haber sebebiyle kamuoyuna bir açıklamada bulundu.

‘İTİBAR EDİLMEMELİDİR’

Sabah Gazetesi’nde yer alan haberde Yetişkin’e ait olduğu ifade edilen söylemlerin gerçeği yansıtmadığını dile getiren Yetişkin yazılı açıklamasında ise şu ifadeleri kullandı: “Gerçekleri yansıtmayan, belediyelerimiz arasındaki uyumlu çalışmalara gölge düşüren ve kasti olarak kamuoyunu yanlış bilgilendirme gayesi taşıyan bu ve benzeri haberlere itibar edilmemelidir”

Yetişkin ayrıca yer alan ifadelerin kendisine ait olmadığını belirterek “Sayın Başkanımız Tunç Soyer’in Seferihisar Belediye Başkanlığı döneminde 500 kişilik bir ‘bankamatik’ personel alımı gerçekleşmediğini kamuoyunun bilgilerine sunarım. Söz konusu yanıltıcı haber içeriğiyle ilgili hukuki haklarım saklı kalmak kaydıyla, kamuoyunun dikkatine arz ederim” açıklamasında bulundu.

Öte yandan Sabah Gazetesi’nde yer alan haberde Yetişkin’e ait olduğu iddia edilen ifadeler ise şu şekilde:

“Seferihisar’ı bu hale eski Başkan Tunç Soyer getirdi. Giderayak 500 kişilik şirkette çalışan sayısını bine çıkardı. 500 kişi fazlalık var. Tek çare Soyer’in 500 kişiyi Büyükşehir Belediyesi’ne kaydırması. Yoksa işimiz çok zor.”

Editör: Haber Merkezi