PINAR TEKE / İZ GAZETE – Cumhuriyet Halk Partisi Karşıyaka İlçe Kongresi’nde Serdar Yavaşoğlu ve Serdar Koç’un yarışacağı kongrede CHP’lilere, Karşıyaka İlçe Kongresi’ni ve sonucun ne olacağını sorduk.

Birlik ve beraberliğin altını vurgulayan Cumhuriyet Halk Partisi Karşıyaka İlçe Başkan Adayı Serdar Yavaşoğlu, "Şöyle izah edeyim, Cumhuriyet Halk Partisi iktidara yürüyor. İktidara yürüdüğü için önce birlik beraberlik içinde olmamız gerektiğini daha önceden bütün arkadaşlarımıza bunu anlattık. Şu an da o birlik beraberliğin nasıl olduğunu bizim Karşıya İlçe Kongresi’ndeki bütün arkadaşlarımız gösteriyor. Buda demektir ki Cumhuriyet Halk Partisi iktidara yürüyor.” dedi.

Kongre’nin bir diğer Cumhuriyet Halk Partisi Karşıyaka İlçe Başkan Adayı Serdar Koç ise, “Bu dönem çok daha farklı. İki arkadaşın aday olduğu bir süreç. Bence bugün çok keyifli, mutlu ve güzel bir kongre süreci yaşayacağız. Her ikimizde kendi projelerimizi anlatacağız. Parti ile ilgili düşüncelerini ve bugün burada gerçek bir demokrasi şöleni çok söylenir ama bugün burada gerçekten bir demokrasi şöleni yaşanacak.” şeklinde konuştu.

‘KARŞIYAKA ÖRGÜTÜ BİRİKİMLİ’

Çıkan sonuca herkesin saygı göstermesini söyleyen CHP Karşıyaka Belediye Başkanı Cemil Tugay şöyle konuştu: "Geçmişte o gergin kongrelerde de ben bu salondaydım. O da bir heyecandı, bir yarıştı. Ama bizim tercihimiz burada gerçekten birbirine saygı gösteren insanların yarıştığı bir arada olduğu, içten bir şekilde düşüncelerini paylaştığı bir ortamın olması. Sonuçta çıkan sonucunda herkesin saygı göstermesi. Şu an da böyle bir hava olduğunu görüyorum ve bundan dolayı çok mutluluk hissediyorum. Çünkü Karşıyaka örgütü gerçekten çok olgun çok birikimli önemli bir örgüt. Bu şekilde davranılması çok daha yakışıyor diye düşünüyorum.”

‘HEDEF İKTİDAR’

Son 3 kongrenin kaldığını ve Cumhuriyet Halk Partisi’ne yakışır bir şekilde gerçekleştiğini söyleyen CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, "Son hafta. Bugün Cumartesi ve yarın Pazar 3 kongremiz kaldı. Bugün Karşıyaka’yı tamamlayacağız. Yarın Menemen ve Beydağ var. Kongrelerimiz bize yakışan bir vaziyette geçiyor. Cumhuriyet Halk Partisi’nin kendi terbiyesine kendi üslubuna yakışır bir şekilde geçiyor. Adaylar ne kadar çok olursa olsun hedefimiz Cumhuriyet Halk Partisi’nin iktidarı. Mutlaka o seçimde birisi kazanacak diğerleri kaybedecek. Ama kaybettikten sonrada el ele kol kola mücadeleye devam ediyoruz.” İfadelerini kullandı. 

CHP İzmir Milletvekili Kâmil Okyay Sındır ise,” Kongreler sürecinde bütün ilçelerimizde öncelikle mahalle delege seçimlerimizde sonrada ilçe kongrelerimizde, benim izlenimim o ki, örgütü daha da güçlü kılan, bir araya getiren bir sürü süreç yaşadık. Bugün Karşıyaka’da da öyle olacak. Yarın Menemen ve Beydağ’da da öyle olacak. Yani bir şölen havasında, bir demokrasi şöleni havasında geçen hem ilçelerimizin hem ilimizin ve ülkemizin hem de partimizin geleceği adına partililerimizin görüş bildirdiği ve kadroların yenilendiği süreçler.”

‘UMUDUMUZ İKTİDAR’

CHP Tire İlçe Başkanı Hakan Şenoyar, Cumhuriyet Halk Partisi’nin daha derli toplu olabileceğini vurgulayarak şöyle konuştu:

"Cumhuriyet Halk Partisi’nin genel olarak kongreleri demokratik bir ortam içerisinde gerçekleşiyor. Delege seçimlerini yaptık. Delege seçiminin sonucunda da kongreler oluştu. Tabii bazı yerlerde tek aday bazı yerlerde çift aday çıktı ama kongreler bu dönem gerçekten güzel geçti. Ben bu kongrelerin sonucunda belirlenecek olan il yönetimi, il başkanıyla beraber arkasından gelecek kurultay süreciyle birlikte partinin daha derli toplu olabileceğine inanıyorum. Umudumuz iktidardan yana ve çalışmalarımız, emeğimiz bu yönde olacak. İnşallah biz bunu başaracağız.” 

Türkiye’nin ışığı olacak kadroları hazırladıklarını ve bu süre içerisinde Ankara Kurultayı’na katılmak istediklerini söyleyen CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Adnan Alabay, "Kongrelerimizi çok iyi değerlendiriyoruz. İktidar havasına girmiş bir partinin kongrelerini yakışır şekilde bitirdik. Yarın inşallah final yapacağız. 8 Şubat’ta da İl Başkanımızla beraber Türkiye’nin ışığı olacak İzmir kadrolarını hazırlamış olduk ve bu süre içerisinde iktidar olarak Ankara’ya, Kurultaylarımıza katılmak istiyoruz.” ifadelerini kullandı. 

‘KONGRELERDE ADAY BOLLUĞU YAŞIYORUZ’

Önceki Dönem İl Başkanı Asuman Ali Güven ise,” Bu dönem kongreler demokratik bir ortamda geçiyor. Çok önemli bir aksama yok. Gayet güzel kongreler oluyor. Bugünde Karşıyaka Kongresi yine aynı şekilde şu ana kadar gerilimsiz devam ediyor. İnşallah bu şekilde de devam eder” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin kongrelerinin çekişmeli geçtiğini ve iktidara doğru gittiklerini ifade eden Önceki Dönem Karaburun İlçe Başkanı Bülent Çumçum, "Bayağı çekişmeli geçiyor. Yani aday bolluğu yaşadığımız bir dönem geçiriyoruz. Bunun nedeni de Türkiye genelinde belediyelerin uzun bir aradan sonra iyi miktarda belediyeyi ele almamızdan kaynaklanıyor, iktidara gittiğimizden kaynaklanıyor bu” şeklinde konuştu.

CHP Karşıyaka Delegesi Dr. Taha Okan ise, "Karşıyaka’da dostluk ve barış içerisinde gidiyor. 2 tane çok kıymetli adayımız var. Geçen sene İl Kongresi’nde Utku Başkan’ın dediği gibi, ’Eğer aday olmasalar, birbirlerine oy vereceğini düşündüğüm iki aday yarışacaklar.’ Hani çok böyle klişe bir söylem var ya, kimsenin kaybetmediği bir kongre olacak. Bu kongre öyle bir kongre. El ele, kol kola gireceğiz ve el ele, kol kola çıkacağız. Aramızda bir nüans farkı var. Nüans farkı da ne? Bizim Cumhuriyet Halk Partisi’ni başarılı kılma, iktidara taşıma yöntemimizle diğer arkadaşımızı ya da diğer arkadaşımızı destekleyen arkadaşlarınkisinin farklı olduğunu düşünüyoruz” dedi.

Editör: Haber Merkezi