İZ GAZETE - Mevcut Başkan Burak İnanır ve Özenç Kalkan’ın yarıştığı kongrede 358 oy kullanıldı. Seçimi İnanır 2 oy fark ile kazanarak Karşıyaka Gençlik Kolları Başkanı oldu. İnanır seçimden sonra, ilçede bulunan 84 yaşındaki en yaşlı parti üyesi Enver Yılmaz’a vefa ziyaretinde bulundu.
Cumhuriyet Halk Partisi İzmir’de gençlik kollarının ‘Demokrasi ve Gelecek Kongreleri’ sloganı ile başlayan kongreler Karşıyaka’da sürdü. İki adayın yarıştığı seçimde centilmenlik rüzgarları esti. Mevcut Başkan Burak İnanır’ın kazandığı seçimde, rakibi Özenç Kalkan ile birbirlerine oy vermesi üzerine salon ayakta alkışladı. Seçimi kazan İnanır, ilçede bulunan en yaşlı parti üyesi Enver Yılmaz’ı ziyaret etti.

BİRLİK VE BERABERLİK İÇERİSİNDE OLACAĞIZ

Bu seçimin kaybedeninin bulunmadığını söyleyen İnanır, “Rakibime teşekkür ediyorum. Gerek bugün gerek seçim sürecinde çok centilmence bir seçim oldu. Bu seçimin kaybedeni yok. Buraya gelip oy kullanan herkese teşekkür ediyorum. Önümüzdeki sürecin çok önemli olduğunun farkındayız. Bu süreç partimizi gençlik kollarıyla ile birlikte Türkiye’de iktidara taşıyacağımız bir süreç.  İzmir’in kalesi Karşıyaka’da yakalayacağımız birlik ve beraberlik ile Türkiye’ye örnek olacağız. Bu kutsal görevi bana layık gören herkese teşekkür ederim” dedi.

EN YAŞLI ÜYEYE VEFA ZİYARETİ

Kongreyi kazanarak İlçe Gençlik Kolları Başkanlığı’na devam eden Burak İnanır seçimin ardından Karşıyaka’da bulunan en yaşlı parti üyesi Enver Yılmaz’a vefa ziyaretinde bulundu. 84 yaşındaki Enver Yılmaz, 1952 yılında üye olduğu CHP’den hiç ayrılmadığını belirterek, “İnanıyorum ki bu gençlik partimize layığı olduğu iktidarı getirecek. Böyle bir jest yapmaları beni çok mutlu etti” dedi.

Editör: Haber Merkezi