İZ GAZETE- CHP İzmir Milletvekili Bedri Serter, Ağustos 2021'de İzmir Karşıyaka'da bulunan Öğretmenler Lokali'nde yapılan restorasyondan sonra, lokalde yer alan Kurtuluş Savaşı döneminde çekilmiş 2 orijinal fotoğraf, Atatürk tabloları, bazı tarihi, sanatsal eserlerin ve kristal aynaların kaybolmasının basında yer aldığını anımsattı.

BAKANLIK KAYBOLAN DEMİRBAŞLARI BİLMİYOR

Konuyu meclis gündemine taşıyan CHP'li Serter, Bakan Özer'e, "Bunun üzerine yapılan şikayetler ve başvurular sonucunda Bakanlığınızın İl Milli Eğitim Müdürlüğü müfettişlerince soruşturma yapılarak rapor yazılmıştır. Konu tekrar 18 Şubat 2022'de basında yer almıştır. Bakanlığınızca yazılan raporda ise kristal aynaların kırıldığı, Atatürk tablolarının ise nerede olduğunun bilinmediği belirtilmiştir" dedi.

TABLOLAR, KRİSTAL AYNALAR NEREDE?

CHP'li Serter, Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer'e konuyla ilgili şu soruları yöneltti:

Karşıyaka Öğretmenler Lokali'nden kaybolan tablolar ve kristal aynalar nerededir?

Bakanlık olarak bu olaya dair yazılan soruşturma raporunun kamuoyunu tatmin etmesi noktasında yeni bir soruşturma ve araştırma yapılması için atılacak adımlar söz konusu mudur?

Bu restorasyon kimler tarafında yapılmıştır? Bu restorasyonda çalışan kişilerin isimleri nedir?

Restorasyon öncesi Bakanlığınızın binada yer alan tablolara ve sanat eserlerine ve demirbaşlara ilişkin tuttuğu bir rapor söz konusu mudur?

Editör: Haber Merkezi