İZ GAZETE- Geçtiğimiz günlerde Özel Koruma Bölgesi ilanıyla İzmir'in Karaburun ilçesindeki geçerli tüm imar planlarının askıya alındığı dönemde satın aldığı araziye ‘Zeytin Salamura Tesisi’ ve ‘ev’ yapmak için yapılaşma izni aldığı, ardından da araziyi sattığı öne sürülmüştü.

HABERLERE ERİŞİM ENGELİ KONULDU

Karaburun Kaymakamı hakkında haksız kazanç, mal edinme, arazi satışlarıyla ilgili birtakım iddiaların ortaya çıktığını ancak, Kaymakam talebiyle İzmir 6. Sulh Ceza Mahkemesi Hâkimliği tarafından olayla ilgili haberlere erişim engeli getirildiğini anımsatan CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır, "Karaburun Kaymakamının satın aldığı bir araziye "zeytin salamura tesisi” imarı alıp sonrasında da sattığı ortaya çıkmıştır" dedi.

BAKICI EVİ RUHSATI VERİLEN TESİS SAYISI KAÇ?

Konuyu Meclis gündemine taşıyan CHP'li Bayır, Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi'ye şu soruları yöneltti:

İzmir İl Tarım Müdürlüğü tarafından, 2020 yılından itibaren, Karaburun'da kaç zeytin salamura tesisine bakıcı evi ruhsatı verilmiştir? 2020 — 2021 ve 2022 yıllarına göre sayısal oranını açıklar mısınız? Bekleyen zeytin salamura ruhsat işlemi var mıdır? Varsa, sayısı kaçtır?

Bölgede zeytin salamura tesisi açığı var mıdır? Bu oran neye göre belirlenmektedir?

İzmir İl Tarım Müdürlüğü, 2020 yılından itibaren Karaburun ilçesi haricinde, İzmir'de başka bir ilçeye veya ilçelere zeytin salamura tesisi — bakıcı evi ruhsatı vermiş midir? Verdi ise, ilçe adı ve sayı olarak ayrı ayrı açıklar mısınız?

Editör: Haber Merkezi