Karaburun Belediye Başkanı İlkay Girgin Erdoğan, belediyeye ait şirkete müdür olarak atanması ve maaşıyla ilgili çıkan haberler üzerinealdığı kararı açıkladı. Konu ile ilgili olarak yazılı açıklama yapan Karaburun Belediye Başkanı Erdoğan şu ifadeleri kullandı:

"Son üç gündür bazı basın-yayın organlarında şahsımla ilgili yayınlanan “Kendisine ikinci maaş bağladı”, “Kendisini Müdür atadı” ve benzeri başlıklı haber ve yorumlarla ilgili olarak aşağıdaki açıklamayı yapmayı zorunluluk sayıyorum.

30.03.2018 tarihinde kurulan ve Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi’nin 04.04.2018 tarih ve 9551 numaralı sayısında tüm kuruluş süreçleri yayınlanan, hisselerinin tümü Karaburun Belediyesi’ne ait olan “Karaburun Belediyesi Personel Limited Şirketi”ne “Müdür” olarak atanmam, şirket faaliyetlerinin kesintiye uğramaması için tamamıyla kanuni bir zorunluluktan kaynaklanmıştır.

Taşeron işçilerin kadroya alınmasını öngören 27 Aralık 2017 tarih ve 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK); Belediyeler, İl Özel İdareleri ve Mahalli idarelerde çalışan alt işveren işçilerinin belediye şirketlerinde istihdam edilmesini öngörmektedir. Karaburun Belediyesi’ne bağlı “Karaburun Belediye Personel Ltd. Şti.” bu KHK’ya dayanarak kurulmuştur.

Karaburun Belediye Meclisi’nin 12.04.2019 tarihinde yaptığı toplantıda 5 yıl süre ile adı geçen şirketin müdürü olarak atanmam “oy çokluğu” ile karar altına alınmış; yine Karaburun Belediye Meclisi’nin 10.06.2019 tarihli Meclis Kararı’nda adı geçen şirketin “Müdürü” olarak 01.06.2019 tarihinden geçerli olmak üzere tarafıma 7.500 TL/ay huzur hakkı ödenmesine oy çokluğu ile karar verilmiştir. Bu karar, şeffaf yönetim anlayışımız gereği Belediyemizin www.karaburun.bel.tr internet sitesinde “Meclis Kararları” bölümünde aynı gün açıkça ilan edilmiştir.

31 Mart 2019 tarihinde yapılan yerel yönetimler seçimleri kampanya sürecinde ve seçildikten itibaren, belediyelerin tüm iş ve işlemlerinin, yurttaşlarımızın ve ilgili tüm kurumların denetimine açık şekilde yönetilmesi hususunu; hem bir siyasetçi hem de bir hukukçu olarak sürekli vurguladım. Aldığımız tüm Meclis Kararlarımızı internet sitemizde yayınlayarak hemşehrilerimizle paylaştık ve bu ilkemize uygun hareket ettik.

Her icraatımızda bize iletilen tüm olumlu ve olumsuz geribildirimleri önemsiyor, kendimizi sürekli sorgulayan ve sorgulanmaya hazır tutan bir yönetim modeli benimsiyoruz.

Bu çerçevede adı geçen şirkette KHK, kanun ve Yüksek Mahkeme kararlarına aykırı olmamasına rağmen, basında ve kamuoyunda rahatsızlık ve hassasiyet yaratan “Huzur Hakkı” işlemini tamamen kendi özgür irademle sonlandırma kararı aldım. Şirket tarafından hesabıma bir kez ödenen “Huzur Hakkı” meblağının tamamını, ilçemizde eğitim veren Karaburun Ortaokulu’nun Okul Aile Birliği’nin hesabına “Bağış” olarak yatırdım.

Belediyemizin ilk Meclis toplantısında yukarıda bahsettiğim Meclis Kararı’nı ortadan kaldıran yeni bir Meclis Kararı alınması için bizzat irademi ortaya koyacak, alınacak kararı da kurumsal web sitemiz ve sosyal medya hesaplarımız aracılığıyla kamuoyumuzla paylaşacağım.

Yaşadığımız bu olaylar neticesinde halkımızın bu konulardaki duyarlılıklarını ve tepkilerini görmüş olmam sebebi ile tüm kamuoyumuza, ayrım gözetmeksizin tüm siyasi partilerimize, belediye başkanlarımıza, belediye meclis üyelerimize açık bir çağrıda bulunmak istiyorum:

Belediyelerimizin hâkim ortak ya da hissedar oldukları iktisadi teşebbüslerde görev alan Yönetim Kurulu Başkanı ve Yönetim Kurulu Üyelerinin yasal maaşları haricinde huzur hakkı almamalarını, “Huzur Hakkı” ve benzeri ad altında alınan ücretleri ise görev yaptıkları beldelerdeki sosyal sorumluluk amaçlı projelerde kullanılmak üzere bağışlamalarını öneriyorum.

Siyasette her zaman öncü olan İzmir’de ve ilçemizde yaşanan bu gelişmenin, ülkemize örnek olabilecek sonuçlar doğurmasını gönülden diliyorum."