Fahrettin Altay metro istasyonu önünden başlayan ve Üçyol Uğur Mumcu Parkı’nda sona eren toplam 5 kilometrelik yolu Karabağlar Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Muhittin Selvitopu, CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, İzmir Milletvekilleri Kani Beko, Ednan Arslan, Mahir Polat, CHP İl Başkanı Deniz Yücel, Konak Belediye Başkan Adayı Abdül Batur, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, CHP Konak İlçe Başkanı Çağrı Gruşçu, İYİ Parti Karabağlar yöneticileri, muhtarlar, belediye meclis üyesi adayları, sivil toplum kuruluş temsilcileri, spor kulüpleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

EVİNİN BALKONLARNDAN DESTEK OLDULAR

Yürüyüş sırasında ellerinde Türk Bayrakları ve meşaleleri taşıyan çok sayıda vatandaşa apartmanlarda oturan pek çok kişi de alkışlarıyla destek odu. Yürüyüşün ardından Uğur Mumcu Parkı’na kurulan sahnede Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu, CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel, Konak Belediye Başkan Adayı Abdül Batur, Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz ve Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız bir konuşma yaptı.

CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız yaptığı konuşmada, “Cumhuriyet Halk Partisi olarak bize onur verdiniz, güç verdiniz. Hepinize teşekkür ediyorum. Çanakkale Zaferi’miz bağımsızlıktır, vatanseverliktir. Ve elbette Mustafa Kemal’dir. Bu zaferin 104. yılını kutluyorum. Şehitlerimizi de minnet ve rahmetle anıyorum” dedi.

Konak Belediye Başkan Adayı Abdül Batur ise konuşmasına Mustafa Kemal’in askerlerinin karşısında saygıyla eğiliyorum diye başladı Ve “31 Mart akşamı İzmir yine bir tarih yazaca, buna bütün kalbimle inanıyorum. Bizler Mustafa Kemal’in yolunda yaşamaya devam edeceğiz” dedi.

MUSTAFA KEMAL RUHUNA GÖNDERME

Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ise Kurtuluş Savaşının ilk adımlarının atıldığı Çanakkale Zaferinin 104. Yılında olduğunu belirterek. “O gün orada Mehmetçik bir destan yazdı. Başlarındaki komutan Mustafa Kemal idi. Ölümü emrettiler. Ölüme gittiler. Bu Cumhuriyet o ruhla kuruldu. Onları rahmetle, minnetle şükranla anıyoruz. Bu ülkede beka sorunu asla olmaz. Çünkü bu ülkede Mustafa Kemal ruhu var. Kuva-yi Milliye ruhu var” dedi.

CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz da seçimlerde İzmir’in yine tarih yazacağına inandığını söyleyerek, özellikle gençleri bu seçimlerde oy kullanmaya çağırdı.

"YILLARDIR İKİ BAŞKANI GURURLA TAKİP EDİYORUZ"

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ise konuşmasına Ulu Önder Atatürk’ün Çanakkale’de “Size savaşmayı değil, ölmeyi emrediyorum” sözüne uyarak hayatlarını hiçe sayan tüm şehitleri rahmet ve minnetle anmasıyla başladı. Yerel seçimin arifesinde olduklarını hatırlatan Özel, “Adaylarımız burada. İkisi de kendi ilçelerinde çok başarılı. Görevlerine devam etmeleri, daha etkin görevlerde bulunmaları konusunda başta seçmenlerinin, partimizin genel bir kanaatinin oluştuğu 2 değerli yönetici. Yıllardır onları gururla takip ediyor ve izliyoruz. Onlar havası daha rahat solunan, daha içilebilir suyu olan genciyle yaşlısıyla, çocuğuyla, engellisiyle toplumun her kesimini ayrı ayrı düşünen, kucaklayan bir kent için çalışıyorlar. Karşılarında umudun dilini tüketmiş olanlar var. Çok şey vaat etmişler Hiçbir şey yerine getirilmemiş. Korkunun siyasetini yapanlar var. Söylemle, sloganla İzmir’i etkisi altına alacaklarını sananlara en iyi cevabı sizler vereceksiniz. Muhittin Selvitopu ve Abdül Batur’a verilecek her oy, ‘Keşke Yunan kazansaydı’ diyenlere buradan verilmiş en iyi cevap olacaktır. Sizler de başkanlar kadar çalışıp küskünlükleri kaldırıp, kararsızları ikna edip İzmir’de en büyük rekorları kırdırmaya söz veriyor musunuz?” dedi.

Editör: Haber Merkezi