Açılışa Çalışma ve Sosyal Güvenlik Eski Bakanı Yaşar Okuyan, İzmir Milletvekilleri Ednan Arslan ve Tacettin Bayır, İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer ve eşi Neptün Soyer, CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, İYİ parti Karabağlar İlçe Başkanı Hasan Yıldız, CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız, muhtarlar, sivil toplum kuruluş temsilcileri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

"CEVABI SANDIKTA VERECEĞİZ"

Sahnede ilk konuşmayı CHP İl Başkanı Deniz Yücel yaptı. Balçova Belediye Başkan Adayı Mehmet Ali Çalkaya’nın adaylığının düşürülme iddasına değinen Yücel, “Kimsenin demokratik hakkı engellenemez, biz bu işin peşini bırakmayacağız. En büyük cevabı sandıklarda vereceğiz” diye konuştu. Yücel ayrıca, “Karabağlar’da Muhittin Serlvitopu, Büyükşehir de Tunç Soyer’in başkan olmasını sizlerin sayesinde başaracağız. 31 Mart'ın sonu bahar olsun diyorum” dedi.

Karabağlar’da CHP ile Millet İttifakı olarak seçime girecek olan İYİ Parti Karabağlar İlçe Başkanı Hasan Yıldız, İYİ Parti ve CHP’nin mahalli idare seçimlerinde büyük bir işbirliğine gittiğini hatırlattı ve “İYİ Parti, CHP adayını destekleyecektir. Biz de Karabağlar’da İYİ partiye oy veriyor gibi CHP’ye oy vereceğiz. Karabağlar’da Muhittin Selvitopu”nun seçilmesi için çalışacağız.” diye konuştu.

"SELVİTOPU EN YÜKSEK OYLA SEÇİLECEK"

CHP Karabağlar İlçe Başkanı Ali İhsan Yıldız ise konuşmasına bu süreçte yola çıkan başkan adayları ve meclis üyesi adaylarına yürekten teşekkür ederek başladı. Bundan sonra da geçmişte görev alan tüm arkadaşları göreve davet ettiğini belirten Yıldız, “Onları Karabağlar’da tüm mahallelerde, sokaklarda seferberlik ilan eder gibi çalışmaya davet ediyorum. Bu ilçede bilimin ve kültürün önderliğinde ortak akıl ile hareket edecek, gerçekten bu ilçeye en iyi şekilde hizmet edecek Muhittin Selvitopu’nu en yüksek oyla seçeceğinize inancımız tamdır.” diye konuştu.

"BELEDİYECİLİĞİ BİZ SİZE ÖĞRETELİM"

2014 yılında belediye başkanlığına aday olduğunda böyle bir hava da seçim ofisinin açıldığını hatırlatan Karabağlar Belediye Başkanı ve CHP Karabağlar Belediye Başkan Adayı Muhittin Selvitopu, "Böyle bir havada bir mücadeleye başlamıştık. Bugün de 2019 yağmurlu bereketli bir günde yine bir bahara doğru gidiyoruz.Hazır mısınız?” sözleriyle konuşmasına başladı. Karabağlar’ın Türkiye’nin ve İzmir’in kalbi olduğunu, 81 ilden insanın Karabağlar’da barış, hoşgörü ve sevgi içinde yaşadığını hatırlatan Selvitopu, “Biz de 5 yıl boyunca insanlarımıza aynı gözle bakarak hizmet etmeye çalıştık. Birileri gibi kimseyi ötekileştirmedik ötekileştirmeyeceğiz. Şimdi kalkıp bize belediyeciliği öğretmeye çalışıyorlar. Sizler öğrenmek istiyorsanız gelin, biz size anlatalım. Kentsel dönüşümün ne olduğunu Karabağlar'da görün. Adalet hak hukuk nasıl sağlanıyor, gelin gösterelim. Sosyal belediyeciliğin nasıl olduğunu, sağ elin verdiğini sol elin görmediği uygulamaları görün. Kör gözler bunları göremez. Çevreye olan saygıyı görün. Tüm canlıya olan sevgiyi görün. Her projenin odağında insan olduğunu görün. Biz siyaseti insan için yapıyoruz. Cebimizi doldurmak için yapmıyoruz. Karabağlar’ın rantına göz dikenlere buradan sesleniyorum. Karabağlar’ı sizlere asla teslim etmeyeceğiz, Burası Karabağlar’da yaşayanlarındır. Hak varsa onlarındır. 60 yıldır çilesini çekenlerindir” dedi.

"BİLGİ SAHİBİ OLMADAN FİKİR SAHİBİ OLMAYA ÇALIŞIYORLAR"

Karabağlar’ın sokaklarını bilmeyenlerin buralarda dolaşmaması gerektiğini belirten Selvitopu sözlerini şöyle sürdürdü: “Bir adayları var dışarıdan geliyor. O da Karabağlar için bir şeyler söylüyor. Rahmetli Uğur Mumcu’nun bir sözü var. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olunmaz. Bunlar bilgi sahibi olmadan fikir sahibi oluyorlar. Karabağlar hakkında ahkam kesiyorlar. Şunu yapacağız, bunu yapacağız diyorlar. Sen önce belediyenin görevi ne? İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin görevi ne öğreneceksin, sonra fikir sahibi olacaksın. Biz Karabağlar’ın geleceğini planladık. 2050 -2060 yılının tasarımı hazır. Önümüzdeki dönemde İzmir Büyükşehir adayımızla birlikte Karabağlar’ı 2050-2060 yıllarına taşımak bizim boynumuzun borcu. 31 Mart'a kadar sahada el ele kol kola mücadele edeceğiz. Semt merkezlerini, kültür merkezlerini, pazaryerlerini hizmete açacağız. Biz insanları ayağımıza getirmeyeceğiz, biz onların ayağına gideceğiz. Onlara derman olmaya, derman belediyeciliğini tüm Karabağlar’a yaymaya çalışacağız. Bu seçim, ittifaklar seçimi. İYİ Parti ve CHP ile birlikte bu bayrağı birlikte dalgalandıracağız. Açık, şeffaf, hesap verebilir, alnının akıyla her yerde olan bir belediyeyi yürütmeye devam edeceğiz”

"KARABAĞLAR ÇOK ŞANSLI"

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Tunç Soyer ise konuşmasında “Türkiye'de rejim değişti. Demokrasiden her geçen gün uzaklaşılıyor. Türkiye bunu hak etmiyor. Bizler her gün demokrasiden uzaklaşıyoruz. Demokrasi birlikte yaşamak demek. Buna sımsıkı sahip çıkacağız. Biz bunu bırakmayacağız. Bu kentin konforunu güzelliğini sizlerle buluşturacağız. Onun için demokrasiye ihtiyacımız var. Biz karamsarlığı, ötekileştirmeyi bir kenara bırakacağız. Ve İzmir’den başlayarak Kordon’da, Kadifekale’de, Karabağlar’da el ele kol kola yürüyeceğiz. Ve birlikte büyüyeceğiz.” Dedi. Karabağlar seçmeninin çok şanslı olduğunu da belirten Soyer, “Neden biliyor musunuz? Önce siz varsınız. Bir de çok değerli bir belediye başkanı var. Çünkü Muhittin Selvitopu bir bilim insanı ve Harita Mühendisi. Bilim sermayeden yana da olabilir, emekten yana da. Eğer emekten yana olursa o bilim adamının çizeceği harita halktan yanadır, emekten yanadır. Bu başkan halktan yana emeğini kullanıyor. Onun için çok şanslısınız. Sizin hakkınızı koruyacak.” dedi.

Editör: Haber Merkezi