İnönü caddesi üzerinden bando eşliğinde yapılan Ulusal Egemenlik Yürüyüşü’ne vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Pencerelerden, balkonlardan bayraklar ve alkışlarla destek veren Karabağlarlılar, bayram coşkusunu hep birlikte yaşadılar. Egemenlik yürüyüşü Uğur Mumcu Parkı’nda düzenlenen şenlikle devam etti. 

Şenlikte bir konuşma yapan Başkan Ali İhsan Yıldız; "23 Nisan, Milli Egemenliğin sembolü olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılış günü.

98 yıl önce 23 Nisanda, Milli Egemenlik Saray’dan alınıp kayıtsız şartsız millete verildi. Değerli arkadaşlarım, Mustafa Kemal ve arkadaşlarının ölümü göze alarak bizlere kazandırdığı egemenlik hakkına yeterince sahip çıkamadık. 16 Nisan 2017’de büyük bir bölümünü başka bir Saray’a kaptırdık. Oysa Mustafa Kemal ve arkadaşları, onun önemini unutturmamak için 23 Nisanı “Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı” ilan etmişlerdir. Dünyada çocuk bayramı olan tek ülkeyiz. Bunun hem mutluluğunu hem sorumluluğunu duymak zorundayız. Çünkü, Atatürk’ün savaş koşullarında bile koruduğu Milli Egemenlik, Türk toplumunun gelecek güvencesidir. Değerli arkadalarım; Atatürk ve arkadaşları, 29 ekim 1923’te Milli Egemenliği Cumhuriyetle taçlandırdı. Cumhuriyet’in ilelebet payıdar kalması için de gençleri ve partimizi görevlendirdi.

Şimdi bizler. Hem millet egemenliğini hem Cumhuriyeti hem de partimizin getirdiği demokrasiyi korumak zorundayız.Bugün burada, bir kez daha,Demokrasiyi, Milli Egemenliği, Cumhuriyeti korumak için mücadele edeceğimize söz veriyoruz. Hepimizin , Milli egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlu olsun." dedi.

Sonrasında tiyatro gösterisi ve müzik dinletisi ile eğlenen çocuklara Başkan Ali İhsan Yıldız ve yönetim kurulu üyeleri,Belediye Meclis Üyeleri, Gençlik ve Kadın Kolları da eşlik ettiler. 

Editör: Haber Merkezi