İZ Tv’de ekranlarında yayınlanan Özgür Coşkun ile Politik’İZ programının canlı yayın konuğu CHP Karabağlar İlçe Başkanı Mehmet Türkbay oldu. Türkbay, Karabağlar’da İzmir Demokrasi Üniversitesi için ayrılan 80 hektarlık alanın 42 hektarının TOKİ tarafından konut alanı olarak ihaleye çıkartılması hakkındaki tartışmalara yanıt vererek, AKP İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya’nın sosyal medyadan Başkan Selvitopu’na yönelik kullandığı sert ifadeleri de eleştirdi. Türkbay, ‘Kendisini bu konuda kınıyorum’ diyerek sözlerine şöyle devam etti: “Hoş bir davranış değildir. Seçilmiş bir milletvekiline yakıştıramadım. Bizler ilçemizde üniversitemizin olmasını istiyoruz. Bu alanda da yeşil alanların, tiyatro salonlarının olduğu bir yer olsun istiyoruz. Bu aladan 87 hektarlık bir alanı kapsıyor. 2018 yılında bu alanla ilgili belediye meclisinde oy birliğiyle bir karar alınmıştır. İlerleyen süreçte ilçedeki sıkıntılara yönelik AKP’li ve CHP’li meclis üyelerinin kurduğu komisyon var. Burada da alanın üniversiteye ait olduğuna dair karar mevcut. AKP’lilerinde katıldığı karar varken, birden TOKİ 42 hektarlık alanla ilgili burada toplu konut yapılsın diyor. Ardından AKP’li Milletvekili Atilla Kaya demeç verdi. Herkes kendine göre yorum yaptı ve burada bir plan yok. Plan olmayan yere konut nasıl yapılır? Süreç devam ederken Belediye Başkanımız Muhittin Selvitopu, üzerine düşeni yaparak yargıya müracaat etti. Yargıda yürütmeyi durdurma kararı verdi. Karardan sonra burada herhangi bir işlemin yapılması söz konusu değildir. Bu durumla gündemi değiştirmek vardır. Biz her şeye hazırız”

‘SALDIRILARI KINIYORUM’

Kentsel dönüşümle ilgili binlerce hektarlık alanın bulunduğunu sözlerine ekleyen Türkbay, “Yürütmeyi durdurma kararına rağmen ihale yapılırsa, ihale yapanlar hakkında sıkıntılı bir süreç başlar. Bu konunun iyi düşünülmesi lazım. Yargının açık kararına rağmen planı olmayan yere nasıl konut yapacaksınız? Yargı kararına uymak zorundayız. ‘Halkın konut edinmesini istemiyor musunuz?’ yaklaşımı var. İlçemizde konutla ilgili sıkıntımız yok ki. Kentsel dönüşümle ilgili binlerce hektarlık alan var. Böyle bir alanda üniversitenin olması çevresindeki bir çok yerin gelişimini sağlayacak. İzmir ve ilçemize dinamizm gelecek. Bu konuda başkanımıza yönelik saldırılar haksızdır ve kınıyorum” açıklamasında bulundu.

‘ETİK DEĞİLDİR’

Geçtiğimiz günlerde Menemen’de gerçekleşen kura çekiminin sonucuna ilişkin de değerlendirmede bulunan İlçe Başkanı Mehmet Türkbay, “Bu konuda oldukça üzgünüz. Keşke bu sürece gelmeseydik. Anadolu’nun gözü İzmir’de, İzmir düşerse Anadolu sıkıntıya düşer noktasındayız. Kentimizde belirlediğimiz aday arkadaşlarımız CHP kültüründen gelen, liyakatlı ve birikimli insanlar olması gerekmektedir. Her kademe de CHP için görev yapacak kişileri mutlaka bu kültürde yetişmiş kişilerden seçmek durumundayız. Bunların hepsinin yerel seçimlerden öncede dile getirmiştik. Keşke kura sürecine gelmeseydi. AKP İzmir’de ‘CHP’yi nasıl sıkıntıya düşürürüm’ çalışmasını yapıyor. Bu tür saldırılar devam edecektir. Menemen’de en son yargı karar verdi. Aynı zamanda kuradan önce AKP adayı kuranın nasıl çekileceğine dair muhalefet şerhi koymadı. Aksine sandıkları kendileri getirdiler. Bu asla etik değildir” dedi.

‘SUNİ GÜNDEM’

AKP ve MHP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer hakkında yürüttüğü, 'İskeleye Yunan komutanın adını verdi' sözleriyle başlattıkları linç kampanyasına yönelik Türkbay, “Halkın gündemi farklı ve bunlar suni gündemdir. Kamuoyunda güven kalmamış. Gençlerimiz iş istiyor. Gerçek gündemler üzerinde oturup düşünmemiz lazım. İstihdamı nasıl sağlarız, güven olayını nasıl tesis ederiz ve güven olmadığında ülkede yatırım olmaz. Oldukça zor bir süreç ve daha da zorlaşıyor.Yurtdışından yatırım gelmiyor biz de yapamıyoruz zaten. 2020 yılında esnafımız,işçimiz, sanayicimiz çalışmadı. Doğrudan gelen vergiler azaldı. İşçilerimiz çalışmadı ki kar etmedi ki vergi versin. Toplumu kutuplaştırarak bu işler çözülmez ve halkın huzura, sükûnete ihtiyacı var” açıklamasında bulundu.

‘HER ŞEYE HAZIRLIKLIYIZ’

Türkbay, iktidarın ülkeyi daha fazla batağa sürüklemeden gitmesi gerektiğinin altını çizerek, “Uçurumun dibindeyiz. İktidar erken seçime gitmemek için elinden geleni yapacaktır. Bu nedenle genel merkez olarak her şeye hazırlıklıyız. Pandemiye rağmen mahallelerde temsilci olarak çalışmak isteyen kim varsa, onları görevlendirdik. Üye güncellenmeleri yapılıyor. Çalışmalarımızda sıkıntımız yok. İçeriye dönük mücadelede de kongre sürecinde de küçük sıkıntılar yaşanıyor. İnsanın doğasında var. Dayanışma kültürü içerisindeyiz ve örgütümle gurur duyuyorum” dedi.

Son olarak Karabağlar Belediyesi’nin İzmir Büyükşehir Belediyesiyle uyumlu şekilde çalıştığını da sözlerine ekleyen Türkbay, ‘Karabağlar’a Mart ile birlikte bahar gelecek’ ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi