İZ GAZETE - Karabağlar Belediyesi, 31.07.2019 tarihli basılı nüshasında yer alan haberlere ilişkin bir açıklama yayınladı. Yapılan açıklamada, gazetecilik etik ve ahlakı tamamen es geçilmiştir.

Karabağlar Belediyesi tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; "Yeni Asır Gazetesi’nin 31.07.2019 tarihli basılı nüshasının ana sayfasında manşet haber olarak, “CHP Belediyeciliği Yağmaya Dönüştü” ve devamında 11. sayfada “CHP’de Koltuk Yağmacılığı”  başlığıyla verilen haber ile aynı şekilde Yeni Asır Gazetesi internet sayfasında yer verilen “CHP’de koltuk yağmacılığı” başlıklı haberde, Belediyemiz iştiraki KARBEL A.Ş. çalışanı olup, Belediyemiz bünyesinde yardımcı büro personeli olarak görev yapan Özkan Tice ile Volkan Gürboğa’nın isimleri, Belediyemiz ve Cumhuriyet Halk Partisi aleyhine haksız ve maksatlı bir şekilde olumsuz algı oluşturulması adına kullanılmıştır.

Bahse konu haberin başlığı ile sunumunda, “CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun tüm liyakat uyarılarına kulak tıkayan İzmir’deki belediye başkanlarını dost, akraba belediyeciliği de kesmedi. CHP’li başkanlar, şimdi de seçim sürecinde kendilerine destek veren parti yöneticilerini belediyelerde işe yerleştirmeye başladı” ve ayrıca “İzmir’deki CHP’li belediye başkanlarının eş, çocuk, dost ve akraba atamalarıyla ilgili skandalları sürerken, şimdi de partinin il ve ilçe yöneticileri belediyelerde maaşa bağlanmaya başladı. Belediyelerden yıllardır maaş alan CHP’li 10 il yöneticisine ek olarak, partinin iki yöneticisi daha ilçe belediyelerinde işe başlatıldı ”denilerek; adı geçen Belediyemiz iştiraki KARBEL A.Ş. çalışanları, Cumhuriyet Halk Partisi İzmir İl Yönetiminde göreve başladıktan sonra KARBEL A.Ş. bünyesinde işe alınmışlar gibi haksız ve mesnetsiz bir algı oluşturulmuştur.

Baştan sona tek taraflı, haksız ve tümüyle Belediyemizi karalamaya dönük olarak hazırlanmış ve siyasi propaganda malzemesi olarak ortaya konmuş haberde, gazetecilik etik ve ahlakı tamamen es geçilmiştir. Şöyle ki; haberde adı geçen KARBEL A.Ş.’nin iki yardımcı büro personelinin işe başlama tarihlerinin, CHP İzmir İl Yönetimine seçilmiş olma tarihlerinden çok daha önce olduğu, sadece bir telefonla Belediyemiz İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü’nden öğrenilebilecekken, bu bilgiye hiçbir şekilde haber içinde yer verilmemiştir. Bu durum söz konusu haberin tümüyle maksatlı ve Belediyemizi karalamaya dönük olarak hazırlandığının en bariz göstergesidir.  

Belediyemiz iştiraki KARBEL A.Ş. personeli Özkan TİCE 14.08.2009 tarihinde, Volkan GÜRBOĞA ise 10.11.2016 tarihinde yardımcı büro personeli olarak işe başlamışlardır. Adı geçen her iki KARBEL A.Ş. personelinin CHP İzmir İl Yönetiminde görev alma tarihleri ise 07.01.2018’dir. Yani özetle haberde oluşturulmaya çalışılan algının aksine, işe başlama tarihleri, CHP İzmir İl Yönetimine seçilmelerinden çok önceye denk gelmektedir.

Ayrıca 2820 numaralı “Siyasi Partiler Kanunu”na göre kimlerin siyasi partilere üye olabilecekleri açıkça belirtilmişken ve haberde adı geçen her iki Belediyemiz personeli de “işçi” statüsünde olduklarından siyasi parti faaliyetleri, mesai saatleri dışında olduğu müddetçe Belediyemizi bağlayıcı bir durum içermemektedir. Kaldı ki haberde adı geçen KARBEL A.Ş. personeli, mesai saatleri içerisinde görevlerinin başında olup, aksi bir durumda ilgili yasal mevzuat çerçevesinde gerekli işlemlerin yapılacağını kamuoyuna saygıyla duyururuz.   

Editör: Haber Merkezi