CHP’li Beko şu açıklamalarda bulundu: “15 Temmuz hain darbe girişimini lanetliyorum. FETÖ'yü ülkemizin başına bela edenleri ve bu hain girişimi vaka-i hayriye olarak değerlendirenleri tekrar tekrar uyarıyorum.”

BEKO: ''HÜKÜMET GERÇEKTEN DARBE KARŞITI İSE SENDİKALAŞMANIN ÖNÜNDEKİ ENGELLERİ KALDIRMALIDIR. DARBELERİN PANZEHİRİ DEMOKRASİDİR''

“Darbelerin panzerihiri demokrasidir. Demokrasinin temeli örgütlü toplumdur. 10-15 milyon işçi sendikalı olsa, darbeler olmaz. Hükümet gerçekten darbe karşıtı ise sendikalaşmanın önündeki engelleri kaldırmalıdır. Tarikat örgütlenmelerine verilen destek kesilmeli, inanç ve ifade özgürlüğü ile laiklik çizgisine derhal geri dönülmelidir. KANİ 20 Temmuz OHAL darbesinin, masum işçi ve emekçiler üzerindeki ihraç baskısı sona erdirilmeli; başta 696 sayılı KHK ile akrabalarının çocuklarının gittiği dershane, akrabalarının çalıştığı hastane, maaşlarının yattığı banka gibi sudan sebeplerle işinden edilen Ege Üniversitesi işçileri olmak üzere, haksız yere ihraç edilen tüm emekçiler göreve iade edilmelidir. OHAL tamamen kaldırılmalı, demokratik özgürlükçü yeni bir anayasa için adımlar atılmalıdır. Ülkemiz darbelerden de OHAL dönemlerinde de çok çekmiştir, milyonlarca vatandaşımız bir daha böyle acıların yaşanmamasını istemektedir. Ne darbe, ne OHAL fikrimizde ısrarcıyız, bu çizgide mücadele etmeye devam edeceğiz.”

 

Editör: Haber Merkezi