İZ GAZETE- İzmir Büyükşehir Belediye Meclis üyesi Serkan Kalmaz, Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü'nün İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekilliği seçiminde aday olacağını söylemesine ilişkin kritik değerlendirmelerde bulundu.

'GÜN KOLTUK SEVDASI GÜNÜ DEĞİLDİR'

"Ülkemizde iktidarın uyguladığı yanlış politikalar neticesinde çocuğuna pantolon alamadığı için intihar eden babalar, elektrik faturasını ödeyemediği için dükkanını kapatan esnaflar var" diyen Kalmaz, "Asgari ücret açlık sınırının altındayken evini geçindiremeyen aileler, KYK borcunu ödeyemeyen öğrenci kardeşlerimiz ve çocuğunu okutamayan milyonlarca yurttaşımız var. Tüm bu yanlış politikaları düzeltip vatandaşımızın huzur ve refah seviyesini artırmak için başta Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere, Millet İttifakı’ndaki tüm liderler büyük bir özveriyle çalışmakta, sorumluluk almaktadırlar Cumhurbaşkanlığı gibi onurlu ve önemli bir görev için bile temkinli ve itidallı hareket etmekte, ittifakımızın dengelerini ve huzuru bozacak siyasi hamleler içine girmemekte, meseleyi bir rekabete ve yarışa çevirmektedirler. Çünkü gün koltuk sevdası günü değildir. Çünkü gün kendi kişisel kaygıların için partini ve ülkeyi zora sokma günü değildir" ifadelerini kullandı.

'MECLİS KENDİ İÇİNDEN ÇIKARIR'

Kalmaz, "İktidar yolunda son düzlüğe girmişken, Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer memleketin içinde bulunduğu başta ekonomi olmak üzere tüm olumsuz koşullara rağmen çok önemli ve büyük işler yapıyorken bütün teamüllerin yok sayılmasını kabul edemiyorum. Bu nedenlerle partimizin kongrelerinin bile ertelediği bir dönemde, ‘iç çelişkilerden beslenirim ben’ bakış açısıyla ve bencilce örgütlerimizin ve belediyemizin CHP İzmir Büyükşehir Grup Başkanvekilliği tartışmasının içerisine sürüklenmesini doğru bulmuyorum. Bu partimizi yıpratmaktan, mevcut iktidarın değirmenine su taşımaktan başka bir işe yaramaz. Büyükşehir Belediye Başkanımız Tunç Soyer ile uyumlu çalışacak ve İl Başkanımız Deniz Yücel’i en doğru şekilde temsil edecek bir yoldaşımızı Meclis kendi içinden çıkaracaktır..." diye konuştu.

Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Gündeme Bakış'a yaptığı açıklamada, Nisan ayında gerçekleşecek İzmir Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Başkanvekilliği seçiminde aday olacağını söylemiş, "Ben istiyorum, talibim ama tabi bunun kararını meclis verecek" açıklamasında bulunmuştu. 

Editör: Haber Merkezi