Gizem TABAN/İZ GAZETE- Yargıtay, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu hakkındaki kararını açıkladı. Yargıtay'ın kararına göre; Kaftancıoğlu'nun 3 davadan aldığı ceza onanırken yargılandığı 2 dava ise düşürüldü. Kaftancıoğlu'nun cezası onanan 3 davada aldığı cezaların toplamının ise 4 yıl 11 ay olduğu belirtildi. Ayrıca Kaftancıoğlu’na siyasi yasak da getirildi. AKP iktidarına karşı bir araya gelen 6’lı masanın il başkanları Kaftancıoğlu hakkındaki kararı değerlendirdi. Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi İzmir İl Başkanı Seda Kaya Ösen, Demokrat Parti İzmir İl Başkanı Serdar Faralyalı ve Gelecek Partisi İzmir İl Başkanı Onur Sivaslı, konuya ilişkin İz Gazete’ye açıklamalarda bulundu. 

‘YARGI HÜKÜMETE ÇALIŞIYOR’

Yargının, hükümet için çalışan bir organ haline geldiğini belirten Demokrat Parti İzmir İl Başkanı Serdar Faralyalı, “Ben bunu hukuki bir karar olarak görmüyorum, siyasi bir karar olarak görüyorum. Çünkü, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne geçtiğimizden yargı hükümetin unsurlarından ve uzuvlarından biri haline geldi. Buna aykırı davranan hakim ve savcıların mesleki olarak cezalandırıldıklarını, hükümetin istediği yönde karar alan hakim ve savcıların ise terfi ettirildiğini görüyoruz. Bunun pek çok örneği var. Dolayısıyla yargı, hükümet için çalışan bir organ haline geldi. Ve iktidar, bu organı kullanarak muhalefetle mücadele etme yolunu seçiyor. Bunu yapmasının temel gerekçesi; artık muhalefetle eşit şartlar altında bir siyasi rekabete girdiğine kazanamayacağını görmüş olması…” açıklamalarında bulundu.  

‘HUKUKİ DEĞİL SİYASİ BİR KARAR’

 “Bunu hukuki değil siyasi bir karar olarak değerlendiriyoruz” diyen DEVA Partisi İzmir İl Başkanı Seda Kaya Ösen ise, “Tamamen özgürlükçü bir isyanla ortaya çıkan AK Parti’nin bugün geldiği noktada siyasi yasaklarla, bunu hukuka alet eden yönteme başvurmasını da çok manidar ve üzücü buluyoruz. Bunun seçim ortamına da yavaş yavaş girdiğimizi ve seçim öncesi dönemin çok sert geçeceğinin de ibareleri olduğunu düşünüyoruz” ifadelerini kullandı.  

‘MÜCADELE MİLLET ÖNÜNDE VERİLMELİ’

Gelecek Partisi İzmir İl Başkanı Onur Sivaslı da şunları söyledi: “Burada mesele yıllar önce atılan bir tweet ise o dönemdeki AKP’li yöneticilerin FETÖ ile ilgili tweetlerine bakılsın. Bizim görüşümüz; siyasilerle mücadelenin milletin önünde verilmesi gerektiğidir. Bu mücadeleyi milletin önünde vermeleri gerekirdi. İktidarın, ekonomiyi gündemden çıkarmak ve suni gündem yaratmaya çalıştığını düşünüyorum.”

Editör: Haber Merkezi