TUGAY CAN / TUĞÇE KAŞ / İZ GAZETE - Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu İz Gazete’ye konuştu. 23 Haziran’da tekrarlanan İstanbul seçimlerinin ardından Tüm Türkiye’nin rahat bir nefes aldığını ifade eden Kaftancıoğlu, 23 Haziran sonrası Türkiye siyaseti ve Türkiye siyasetinde kadının yeri hakkında açıklamalarda bulundu. Cumhuriyet Halk Partisi’nin Gençlik Kampı’nda gerçekleştirdiği konuşmanın ardından İz Gazete’nin sorularını yanıtlayan Kaftancıoğlu, “Ben İstanbul nefes alacak Türkiye nefes alacak demiştim. İstanbul ne mutlu ki nefes aldı ben bugün İzmir’e gençlerin yanına nefes almaya geldim. Gençlerle birlikte her zaman olduğu gibi gençlerle birlikte nefes aldığımı hissettim. Gençlerin, çizdikleri vizyon beni çok heyecanlandırdı. Bu kampta da bu enerjiyi görmek açıkçası gelecek adına umutlarımı yeşertti” ifadelerini kullandı.

‘ASIL KAHRAMAN CUMHURİYET HALK PARTİSİ ÖRGÜTLERİDİR’

23 Haziran seçimlerinin gerçek kahramanının Cumhuriyet Halk Partisi örgütleri olduğunu ifade eden Kaftancıoğlu, “Türkiye siyasetinin, dilinin ve şeklinin değişmesi adına elimden geleni yapmak istiyorum. Benim değiştirmek istediğim siyasette siyasetin kahramanları da olmasın istiyorum. O nedenle 31 Mart’ında 23 Haziran’ın kahramanları o hikâyeye inanan ve günlerce sahada sokakta her yerde emek veren başta gençler ve kadınlar olmak üzere Cumhuriyet Halk Partisi örgütleri ve o örgüte inanan İstanbul halkıdır” diye konuştu. Kaftancıoğlu, “Bizler her ne kadar kahraman gibi görünsek de asıl kahramanları görmek isteyenler örgütlere özellikle de gençlere baksın” şeklinde konuştu.

‘İSTANBUL’UN İHANETLERİ KESİLİP HALK İÇİN ÇALIŞILMAYA BAŞLANDI’

Hiçbir Cumhuriyet Halk Partili ve sosyal demokrat anlayış ile yönetilen kentlerin adının rant ile anılmayacağını kaydeden Kaftancıoğlu, “Bunun mücadele ettiğimiz için biz sosyal demokrat belediyecilik anlayışını hakim kılıyoruz. İstanbul’da özellikle son 15 yılda halk için değil, rant için çalışan bir belediyecilik anlayışı vardı. Ancak biz Ekrem İmamoğlu’nun başkanlığında sosyal demokrat belediyecilik anlayışını hâkim kılarak şeffaf, hesap verebilir ve liyakatli kadrolarla yöneten kişiler olarak bugüne kadar İstanbul’a yapılan ihanetleri kesilip artık halk için çalışılmaya başlandı. İzmir’de bu durum zaten uzunca bir süredir devam ediyor. Umuyorum ki bundan sonrasında Türkiye’nin her yerindeki belediyeleri halk için çalışan anlayışlar yönetir” ifadelerini kullandı. Siyasette kadın olmanın öncesinde bu topraklarda kadın olmanın apayrı bir şey olduğunu ifade eden Kaftancıoğlu, “ Tek adam bakışı ve erkek egemen anlayışın hâkim olduğu bir iktidarda kadın olmak sadece siyasette zor değil. Sokakta da ticarette de kadın olmak zor. Siyasette de bunlara paralel olarak aynı şekilde zor” dedi.

‘ERKEK EGEMEN SİYASİ TAVIR KADINI VE KADIN POLiTiKALARINI HEDEF ALIR’

Kaftancıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Ben siyasetin erkek egemen bakışına karşı, kadın mücadelesini büyüten bir yerden siyaset yaptığım için zorlukların farkındayım. Çünkü siyasi mekanizmalar önce kadını ve kadın politikalarını hedef alır. Çünkü erkek egemen bakışın en büyük tehdidi budur. Ben bu anlayışa karşı bundan sonra da mücadelemi sürdüreceğim. Ancak bunu ‘kadın olmak çok zor’, ‘kadın kotası verilsin’ üzerinden değil erkek egemen bakış açısında hiçbir şey istemeden, talep etmeden ve kadın mücadelesini büyütmek ve o örgütlülüğü sürdürmek adına mücadeleyi büyüteceğim. Bu çok zor. Ama kadınlar her zaman zoru başarır ve benim her zaman inandığım bir motto vardır. Üreten biziz eninde sonunda yöneten de biz olacağız”

Editör: Haber Merkezi