İzmir'de ilçe kongrelerini ve il kongresini tamamlayan Cumhuriyet Halk Partisi'nde gözler pazar günü gerçekleşecek kadın kolları başkanlığına çevrildi. Kadın adaylardan Saniye Bora Fıçı erken başladığı seçim yarışında durmak bilmeden çalışıyor.  İzmir'in bir uçtan başlayarak uzak yakın demeden dolaşarak kadın delegelerin oyuna talip olduğunu anlatan Saniye Bora Fıçı, İzmir'de daha iyi bir CHP kadın kolları yaratmak istediğini, ne yerel seçimler ne de genel seçimler için kişisel bir ajandasının olmadığını ısrarla vurguluyor.  

Partisini başta İzmir olmak üzere 81 ilde iktidar olması için yola çıktığını söyleyen Fıçı "İki çocuk annesiyim başta kendi çocuklarım olmak üzere tüm ülke evlatlarının geleceğinden endişem var. Her gün daha da kötüye gittiğini düşündüğüm ülkenin yaşanabilir olması için; birey olarak, bir anne, bir kadın ve Cumhuriyet Halk Partili olarak üzerime düşenleri yapmam gerektiğini düşünüyorum. Bu dönem tüm seçimleri almalıyız, başka zaman değil. Bu seçimlerde başaramazsak bir daha geriye dönemeyiz. Sadece benim değil toplumdaki tüm kadınların, gençlerin kaygıları var. Çocuklarımız akşamdan sabaha değişen eğitim sisteminde ne yapacaklarını bilemez oldular. Aylardır OHAL şartlarında yaşıyoruz, her yeni günde acaba bu KHK ile 'acaba işten atıldım mı?' diye korkar oldu. Bu gidiş tehlikeli. Buna son verecek olan biz kadınların ve elbette gençlerin mücadelesi olacaktır. Bu kaygıların azalmasını sağlayacak tek parti kuşkusuz CHP'dir. Ben de onun için bu yola çıktım ve sadece bunun için çalışacağım" diye konuştu. 

Üç adayın yarıştığı seçimin bayram havasında ve İzmir'e layık şekilde geçeceğine inandığını söyleyen Saniye Bora Fıçı, seçildiği  taktirde hayata geçireceği çalışma modelinin partisinin tüm örgütlerinde örnek alınacağına inandığını, İzmir'in  kadın çalışmasının partisini iktidara taşıyacağını ifade etti. 

Editör: Haber Merkezi