İZ GAZETE - Aliağa Demokrasi Meydanı’nda 32 gündür devam eden kararlı direnişte sayıları 132’yi bulan işçinin yanında olacaklarını duyuran Aliağalı emekçi kadınlar, direniş hakkında bir de destek açıklamasında bulundu. Aliağa Demokrasi Meydanı’nda direniş başlatan belediye işçilerine destek olmak amacıyla Aliağalı kadınlar işçilerle bir araya gelecek. ‘Haydi Dayanışmaya!’ diyen kadınlar, 21 Haziran Cuma Günü saat 12.00 Aliağa Demokrasi Meydanı’nda işçilerle öğle yemeğinde buluşacak

‘BELEDİYE İŞÇİSİ YALNIZ DEĞİLDİR’

Aliağa’da yaşananları hak gaspı olarak niteleyen açıklamada, her seçim dönemi işten çıkarılma tehdidi hisseden emekçilere yönelik uygulanan ani işten çıkarmalar eleştirildi. ‘Gelin o çadırda direnen, işlerini geri isteyen Aliağa Belediyesi işçilerine bu halkın sahip çıktığını gösterelim.’ diyerek dayanışmaya davet eden kadınlar, belediye işçileri ile 27 Haziran Perşembe Günü Aliağa Demokrasi Meydanı’nda ‘Belediye işçisi yalnız değildir’ demek için buluşacak.

Açıklama metninin tam metni ise şöyle:

“Bir kente 15-20 yıl emek vermiş emekçileri işten çıkarıldı. Şehirde ses yok, her sabah mesai için geldikleri belediyenin önüne bu sefer haklarını almak, işlerine geri dönmek için geliyorlar. Çoğunuzun yıllardır işlerini halleden, ablası, abisi olmuş emekçiler tek bir sözle bir günde kapı önüne koyuldu. Aliağa bir emekçi kenti… Kim bu emekçiler, kulaktan kulağa yayılan fısıltılar gibi aylık 15 bin lira maaş alıp belediyeyi zarar uğratanlar mı? Yıllardır çalışmadan maaş alanlar mı? Farklı siyasi çıkarlar uğruna bizlere, kentimize emek vermeyen bankamatikçiler mi? “

Değil! Onlar abimiz, ablamız, arkadaşımız, annemiz, babamız, kardeşimiz, eşimiz, yan komşumuz… Her seçim dönemi acaba işimizden olacak mıyız, endişesiyle yaşayan herkesten sadece biri onlar… Maaşını alamadığı halde hizmet vermeye devam eden herkesten sadece biri… Binlerce işçinin çalıştığı hepimizin ailesinden en az birinin emeğini sattığı ve birçok sıkıntısını yakından tanıdığımız bir kent Aliağa… Hangi partiye oy verdiğimiz önemsiz, kim için çalıştığımız da… Hepimiz bu kentte yaşam mücadelesi veriyoruz. Ne zaman hakkımız olanı istesek ya işimizden atılmakla tehdit ediliyoruz ya da bizi işimizden edenler bir diğerimize hakkımızda doğru olmayan bilgileri yayıyor. Dedikodu yapıyor “zaten çok maaş alıyorlardı, bütçemiz yok” diyor. Bizim emeğimizi hiçe sayanlar bizleri işten çıkardıktan sonra yerimize daha ucuza çalışacak söz verdiği kişileri işe alıyor. Neye güveniyorlar peki? Binlerce olan bizlerin haksızlığa uğrayan diğerimizin yanında olmayacağını düşünüyorlar. Bizleri aslı astarı olmayan dedikodularla bölebileceğine, bizden olana sırtımızı döneceğimize inanıyorlar. Korkutuyorlar, baskı kuruyorlar, parmak sallayıp “seni de işten çıkarırız” diyorlar. Oy verdiklerimiz bizden aldıkları yetki ile emeğiyle çalışanı işinden ediyor.

Biz ne yapacağız? Bu kentin gerçek sahipleri olan bizler her gün çocuklarının geleceği, kendi hakları için direnen işçilere selam vermekten, yanınızdayız demekten geri mi duracağız. Aliağa’da yaşanan her hak gaspı bizlerin geleceğini, iş güvencesini tehlikeye atıyor. Gelin o çadırda direnen, işlerini geri isteyen Aliağa Belediyesi işçilerine bu halkın sahip çıktığını gösterelim. Gelin “biz bu yetkiyi sana işçileri işten çıkar, yıllardır bize emek veren işçileri bir günde kapının önüne koy diye vermedik” diyelim. “Sen bu seçimi onların emeği olmasa kazanamazdın, biz senden adil bir yönetim beklerdik” diyelim. Bu günden söyleyelim bunu, beş yıl daha geçmesini beklemeden söyleyelim. Kaynak yaratmak işçilerin ekmeğiyle oynayarak olmaz. Bizler Aliağa emekçileri olarak işten çıkarılan işçilerle buluşmaya hazırız. 27 Haziran Perşembe günü ekmeğimizi, yemeğimizi paylaşmak, aklımızdaki soruları bizzat muhataplarına sormak için Demokrasi meydanındaki çadıra, bizim gibi olanların yanına gidiyoruz. Bizleri birbirimize yabancıymışız gibi gösterenlere karşı, kendi kibrinin yetkisini bizden aldıklarını söyleyenleri boşa çıkarmak için Aliağa Belediyesi işçilerine desteğe gidiyoruz. Unutmayalım 27 HAZİRAN PERŞEMBE SAAT: 12.00’DE EN YÜCE DEĞER EMEKTİR, BELEDİYE İŞÇİSİ YALNIZ DEĞİLDİR demek için buluşuyoruz. Sepetine bir ekmek, bir börek fazla koy, sen de gel!

Editör: Haber Merkezi