İzmir Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Gaye Karadağ'n da bulunduğu ziyarette Kökkılıç ve Urunga CHP Milletvekili adayları olarak seçim sürecinde yaptıkları çalışmalardan ve seçmenlerden gelen değerlendirmeler hakkında bilgi verdi.

"BU SEÇİMLERDE BAŞKANLIK SİSTMEİ İLE PARLAMENTER SİSTEMİ TEKRAR OYLAYACAĞIZ"

Çalışmalarındaki tempoyu hiç düşürmeden seçimlere hazırlandıklarını söyleyen  Nilay Kökkılıç 'Bu  seçimleri çok önemsiyoruz.  CHP Atatürkün kurduğu  parti. Atatürk İlkelerinden yola çıkan bir programı var. Yüzü batıya dönmüş aydınlık bir ülke taahhüt ediyor. Bir hukukçu olarak bu seçimler çok önemli. Çünkü bu seçimlerde  Başkanlık Sistemi ile Parlamenter Sistemi tekrar oylayacağız. Başkanlık rejimi ile geri dönüşü olmayan bir yola gireriz. Uyum yasaları da bu doğrultuda çıkacak.  Kuvvetler ayrılığını da tamamen kaybederiz. Yargının bağımsızlığı başlıbaşına bir kuvvettir. HSYK 2017 değişikliği ile yeniden yapılandırıldı.  Bunun sonucunda Yargıya güven konusunda  ciddi sorunlar doğacaktır. Seçimin galibi Millet İttifakı olduğunda parlamenter sisteme dönüşü sağlayacağız' dedi.

HERKES ARTIK HUZURLU OLMAK İSTİYOR

Ziyarette Ezgi Deniz Urunga da 'CHP İzmir olarak erken seçim kararı sonrası derhal organıze olduk. Çarşı, pazar, parklar, kapı kapı çalışıyoruz. Çalışmalarımızı ilçelerde sürdürüyoruz.  Ev ziyaretleri çok önemli. Kadınlar seçim süreciyle çok ilgili. Projeleri bire bir kendi ağzımızdan anlatmak hem onları hem de bizi umutlandırıyor. Önümüzde çok önemli iki temel mesele var.  Birincisi OHAL'in kalkması ikincisi de Türkiye'nin ekonomik krizden kurtulması. Herkes artık huzurlu olmak istiyor. Hukuk sözcüğünün anlamını yitirdiği bir ülke olduk. Güven sorunu yaşıyoruz. Toplum ayrışıyor. İnsanlar mahkemelere güvenmiyor, komşularına güvenmiyor. Biz yeniden güven ortamı oluşturmaya çalışacağız. Biz sadece aydınlık vaadetmiyoruz sorunları çözeceğiz diyoruz' dedi..

Açıklamalarına şunları da ekleyen Kökkılıç ve Urunga ' Kadın Kururluşları kadın adayların desteklenmesi gerektiğini, daha çok kadın vekil görmek istediklerini eğer parlamentoda görev alacaksak bu konuda çalışmamızı vurguluyorlar. Engelli yurttaşlarla ilgili sorunları da dile getirmemizi istiyorlar. Ayrıca Kadın Bakanlığının kurulması, kadının statüsünün yükseltilmesi için müfredatta gerekli düzenlemelerin yapılması, kadın istihdamının arttırılması, kadına ve çocuklara yönelik şiddetin ağırlaştırılmış suçlar arasına alınması da öncelikli konularımız olacaktır' dediler.

Milletvekili adayları Nilay Kökkılıç ve Ezgi Deniz Urunga'ya ziyaretleri için teşekkür eden İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen ' Aydınlık bir Türkiye için gereken hangi siyasi görüşten olursa olsun kadınların mutlak dayanışmasıdır. Bu yolda sizlere başarılar diliyoruz' dedi.

Editör: Haber Merkezi