İZ GAZETE- Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi'nde şehit ve gazi yakınlarına ayrılan kontenjanların dolmadığı bilgisini paylaşan CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, konuyu Meclis gündemine taşıyarak, "Bu duruma sebep; yazılı sınav, VKİ ve spor testi sonuçlan yüksek olan, mülakatları da çok iyi geçen şehit ve gazi yakını adaylarının, mülakatlarına 60'ın altına puan verilerek liste dışı bırakılması ve yerlerine tarikat/cemaat üyesi adayların alınması olarak ileri sürülmüştür" dedi 

Liste dışı bırakılan bazı şehit ve gazi yakını adaylarının CİMER üzerinden bilgi edinme başvurusu yaptığı, başvurulara, "mülakatlarda kayıt tutulmadığı” cevabı verilerek olumsuz dönüş yapıldığını belirten CHP'li Bakan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya, "Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi'nde şehit ve gazi yakınlarına ayrılan kontenjanlar dolmamakta mıdır? Dolmuyorsa sebebi nedir? Doluyorsa bu iddialara dair açıklamanız nedir?" diye sordu.

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi'ne başvuran, yazılı sınav, VKİ ve spor testi sonuçları yüksek olan, mülakatları da çok iyi geçen şehit ve gazi yakını adayların, mülakatlarına 60'ın altına puan verilerek kasıtlı olarak liste dışı bırakıldığı ve yerlerine tarikat/cemaat üyesi adayların alındığı iddialarına yönelik açıklamanız nedir?

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi'nde, 2017, 2018, 2019, 2020 ve 2021 yıllarında, yıl yıl olmak üzere, şehit ve gazi yakınlarına kaç kontenjan ayrılmıştır? Bu kontenjanların ne kadarına şehit ve gazi yakınları girmiştir? Ayrılan ve boş kalan gazi ve şehit yakım kontenjanları ne şekilde ve kimler için değerlendirilmiştir?

Editör: Haber Merkezi