İzmir Ticaret Odası (İZTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş'ı makamında ziyaret eden Yücel ve yönetimini, Demirtaş'ın yanı sıra İZTO yönetim kurulu üyeleri ve meclis üyeleri ağırladı. Ziyarette, İZTO'nun Cumhuriyete ve Atatürk ilke ve devrimlerine olan bağlılığına vurgu yapan il başkanı Deniz Yücel, şunları ifade etti.

DENİZ YÜCEL: ODALAR SİYASALLAŞTIRILMAMALI

İZTO'nun bugüne kadar takındığı ve İzmir’e yakışan ilkeli tavrını memnuniyetle izliyoruz. İZTO gibi önemli ve etkin odaların sadece kendi üyeleriyle ilgili sorumlulukları yok. Yaşadığımız zor günlerde meslek birlikleri ve STK'lara da, ülkemizde demokrasinin tam anlamıyla hayata geçmesi, özgürlüklerin korunması ve hukukun üstünlüğünün tesis edilmesi, ülke genelinde huzurun ve toplumsal barışın sağlanması konusunda önemli görevler düşmektedir. Bizim tek dileğimiz, ülkemizin bir an önce normalleşmesi, OHAL’ e son verilmesi, hukuka ve sisteme güvenin yeniden tesis edilmesidir. İşverenler, işçi ve emekçiler, çalışanlar ancak oturmuş, güvenilir, istikrarlı bir hukuk düzeni içinde, çalışma barışının kurumsallaştığı bir ortamda verimli bir iş yaşamı bulabilir. Tabi ki, İZTO'nun bir siyasi parti gibi davranması beklenemez, zaten doğru da olmaz. Odalarımız asla siyasallaştırılmamalıdır. Devlet kurumlarının siyasallaştırılmasının sonucunda 15 Temmuz darbe girişimini yaşadık. 18 aydır OHAL rejimi ile yönetiliyoruz. Hiç şüphe yok ki, hepimizin bir dünya görüşü var. Ancak söz konusu ülkemiz olduğunda önemli olan, ülkemizin, ulusumuzun ortak değerleri etrafında birleşebilmek, ortak doğrularda buluşabilmektir. Bu yolda tüm kurumların üzerine düşen görevler var. Bu bağlamda, İzmir Ticaret Odamızın ve Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Ekrem Demirtaş'ın, Cumhuriyetten ve Atatürk ilkelerinden taviz vermeyen duruşu ve yönetim anlayışıyla bu mücadeleye destek vermesi bizim için çok önemli ve değerlidir. Bu tutumları için kendilerine çok teşekkür ediyorum. İzmir’in tüm dinamikleri içinde her kim olursa olsun, hangi kurum olursa olsun, demokrasi ve cumhuriyetten yana verecekleri mücadelede, CHP olarak yanlarında olacağımızdan, onlarla omuz omuza yürüyeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.

Yaklaşan İZTO seçimleri ile ilgili de değerlendirmede bulunan CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel “İZTO’nun bugüne kadar takındığı demokrasiden yana tavrının, Cumhuriyetten, Atatürk ilke ve devrimlerinden sapmadan devam etmesini önemsiyoruz. Yapılacak seçimlerde Sayın Ekrem Demirtaş’a başarılar diliyor, seçimlerin odamıza ve İzmir’e hayırlı olmasını temenni ediyoruz” dedi.

EKREM DEMİRTAŞ: BU YOLDA TAVİZ VERMEMİZ MÜMKÜN DEĞİL

Türkiye’nin en köklü partisinin Odalarına yaptığı ziyaretten memnuniyetini dile getirerek sözlerine başlayan, İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, bu kadar genç bir il başkanının göreve gelmesinin çok sevindirici ve umut verici olduğunu belirterek, şunları söyledi.

Genç il başkanımız Deniz Yücel ve yönetim kurulu üyelerinin ziyareti bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir. İZTO ürettiği projeler, İzmir’e kazandırdığı ve tüm ülkenin en önemli üniversitelerinden biri haline gelen Ekonomi üniversitesiyle, İzmir için hep katma değer üretmiştir. Atatürk ve cumhuriyet konusunda odamızın duruşu çok nettir. Bu yolda taviz vermemiz mümkün değildir. İzmir’in hem yurt içinde hem yurt dışında tanıtımından tutun, ticari hacminin arttırılmasına kadar örnek projelerle bugüne kadar geldik. Bundan sonra da amacımız, İzmir’de yakalanan bu kalitenin ve marka değerimizin sürekli yükselmesini sağlamaktır. Bende şahsım ve odamız adına, CHP il başkanı Sayın Deniz Yücel’i ve yönetimini kutluyor ve başarılar diliyorum.

Editör: Haber Merkezi