AKP’li gençler 29 Ekim sabahı kentin çeşitli noktalarında 1919'dan 2016'ya uzanan süreçte milli birlik ve dayanışmanın önemini anlatan 'Böyle kurduk, böyle koruduk' başlıklı kitapçık dağıtacak. AKP İzmir İl Başkanı Bülent Delican; Kurtuluş Mücadelesi ruhunun 15 Temmuz'da canlandığını savunarak hazırlanan kitapçıkta darbeler dönemini ve 15 Temmuz gecesi darbe girişiminin ayrıntılarını bir arada ele aldıklarını açıkladı.

1922 yılının zorlu bağımsızlık mücadelesinde cephane taşıyan kadınlarla, demokrasi nöbeti tutan kadınların bir arada olduğu kapak tasarımıyla dikkat çeken kitapçığın o yıllar ile 15 Temmuz darbe girişimi ile sonrasında yaşananları derlediğini söyleyen Başkan Delican,

"Türk Milleti, Başbakanımız Binali Yıldırım'ın da sıkça vurguladığı gibi; o yılların milli şuuru ile 15 Temmuz'da ikinci kurtuluş mücadelesini vermiştir. O kara günleri aydınlığa çıkaran Türk Milleti'nin ve önderlerinin öyküsü; 15 Temmuz'da tekerrür etmiştir. Halkımız, devletine, iradesine, meclisine, vatanına göz dikmekle kalmayıp, tankla tüfekle üstüne yürüyen hainlerin önünde kendisini siper etmiştir. Bu çalışmanın ana amacı bu nedenle elbette Milli şuur ve birlikteliğin önemini vurgulamaktır. Atatürk; bir milletin uyanışını sağlayıp, o milletten düzenli ordular yaratabilen bir başkomutandı. Bunu nasıl teklik ve birlik koşulları ile sağladıysa, devletin kuruluşu ve bekasını da aynı koşullara bağladı. Bugün Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın vurguladığı bu'dur: Vatanımız, bayrağımız ve devletimiz tek olmalıdır, milletimiz tek olmalıdır ki; güçlü ve bağımsız olabilelim. Devletimizi, sahip olduğumuz milli değerlerimizi, demokrasiyi ve geleceğimizi koruyabilelim" dedi.

 Bağımsızlık ve Cumhuriyet yolunda, demokrasi yolunda canlarını hiçe saymış şehitlerin anısına saygıyla noktalanan çalışmada; İzmir farkının da yer aldığını belirten AKP İzmir İl Başkanı Bülent Delican "İzmir yine biliyordu ki; onun öncülüğü, ülkesinin geleceğini örerdi. İlk işgali yaşayan bu şehir, kurtuluşun da kuruluşun da şehridir çünkü. 15 Temmuz'da da öyle oldu. 15 Mayıs 1919'da düşman işgali ile okunan salalara kayıtsız kalmayan İzmir, 15 Temmuz'da okunan salalarla meydandaki yerini aldı. Esarete dur demekte tarih yazmış bu kent, darbeye de dur demek için meydana inen ilk kentti. Bu çok büyük bir onurdur. İyi ki; İzmirliyim. İyi ki bu şehrin bir evladıyım" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi