ASYA YAŞARİKİZ / İZ GAZETE - Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi, 28 Kasım 2015 tarihinde Diyarbakır Sur'da Beş Ayaklı Minare önünde faili meçhul bir cinayetle aramızdan ayrıldı. Türkiye'yi üzüntüye boğan cinayet sonrası 2 başsavcı, 3 savcı ve 4 müfettiş görevlendirilse de Tahir Elçi cinayetinin faili bulunamadı. 

İNSAN HAKLARI KARŞI İŞLENMİŞ DOSYALARDA HEP O VARDI

Barış elçisi olarak nitelendirilen Elçi, Cizre, Roboski gibi insan haklarına karşı işlenmiş birçok dosya ile ilgileniyordu.

Aramızdan ayrılışının ikinci yılında Tahir Elçi sosyal medyada gündem oldu. 

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) İzmir Milletvekili Mustafa Balbay, faili meçhul cinayetlerin aydınlatılması toplumun devlete olan güveninin ölçüsüdür diyerek Tahir Elçi cinayetinin tüm yöneriyle açığa çıkarılmasını talep etti.

Bir başka CHP İzmir Milletvekili ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok, toplumcu şair Adnan Yücel'in 'saraylar saltanatlar çöker kan susar bir gün zulüm biter menekşeler de açılır üstümüzde leylaklar da güler bugünlerden geriye, bir yarına gidenler kalır bir de yarınlar için direnenler' şiirini paylaştı.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan da 'Değerli meslektaşım Tahir Elçi'yi saygıyla anıyorum ifadelerini kullanarak cinayetin aydınlatılmasına yönelik hiçbir ilerleme olmadığını vurguladı. 

Halkların Demokratik Partisi(HDP) İzmir Milletvekili Müslüm Doğan da, 'Tahir Elçi'nin katili ortaya çıkartılıp yargılanmadıkça ülkenin demokratikleşme süreci başlayamaz.' şeklinde bir paylaşım yaptı.

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam ise, Tahir Elçi'ye sıkılan kurşun tüm Türkiye'ye sıkılmıştır diyerek, '2 yıl önce Diyarbakır’da sıkılan o kurşun kardeşimiz Tahir Elçi’ye değil tüm Türkiye’ye sıkılmıştır. Bu suikastin, bu hainliğin, bu terörün tam da öldürülmeden birkaç dakika önce Tahir Elçi’nin de söylediği gibi, burada bitmesini umuyorum.' ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi