ÖZLEM KARA / İZ GAZETE Olayı HDP ‘ye yönelik siyasi soykırım olarak değerlendiren Kemalbay, şu açıklamalarda bulundu: “Daha önceki dönem 2014’deki MYK üyelerimiz başta olmak üzere, önceki dönem milletvekillerimiz dahil sekseni aşkın arkadaşımız yönelik bir operasyon olduğunu, biz de takip ediyoruz. Bu bir siyasi soykırım operasyonudur. AKP MHP faşist bloğu aslında büyük bir tükenmişlik yaşıyor. Bunu en son faiz meselesinde gördük. Dolar, Euro arttıkça artıyor büyük bir ekonomik kriz var. Döviz krizi yaşanıyor. Hem içerden hem dışarıdan iflas eden bir iktidar var. Bu başarısızlıklarını, yönetemezliklerini örtmek için toplumsal muhalefete ve siyasi partilere, alternatif partilere hukuksuz bir şekilde, faşizan bir şekilde saldırıyor bu saldırılara bu şekilde bakmak gerektiğini düşünüyoruz. Çünkü bunlar bizi bu operasyonu yapma gerekçeleri olarak ortaya koydukları şey 2014 ‘deki bir Kobane meselesine gidiyor. Biz bu Kobane meselesi ile ilgili olarak o dönemde yaşanan  6-7 -8 Ekim’de yaşanan acılarla ilgili olarak meclise defalarca araştırma önergeleri verdik ve bu konunun araştırılması gerektiğini söyledik.  Hiçbir araştırma önergemiz kabul edilmedi ve bu konun gerçek anlamda araştırılarak Kobane olaylarında yaşamını yitiren hemen hemen tamamı HDP üyesi olan, HDP’ye yakın olan insanların neden yaşamını yitirdiklerini ve çokça ifade ettikleri, çokça kamuoyuna  sundukları isim var bütün bu isimlerin yaşamını yitirdiklerini araştırılmalarını istemiştik fakat altı yıldır bu asla kabul etmediler. Şimdi dönüp dönüp aynı konu üzerinden partimize saldırıyorlar.

Biz bunu bir müflis tüccarın eski defterleri helikopterli savcı eliyle karıştırması olarak ifade edebiliriz. Bir savcının karşılamayacağı lüks geziler yaptığı, kamuoyuna yansıdı. Daha sonra soluğu sarayda aldı. Anlaşılan saraydan bir talimat almaya gitmiş ve onu şu anda gerçekleştiriyor. Bu faşist bir saldırıdır. Toplumsal muhalefete, halka karşı yapılmış bir saldırı operasyonudur. HDP; demokrasi, barış, eşitlik ve özgürlük mücadelesine devam edecektir. Ama onları da tarihin çöplüğüne hep birlikte göndereceğiz. Bu operasyonlara, saldırılarla işte cambaza bak diyerek kendi tükenmişliklerini öretemeyecekler.”

İŞİD’İN YAPAMADIĞINI YAPIYORLAR

HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, olaya ilişkin şöyle bir açıklama yaptı: “Saray hala Kobane yenilgisini atlatamadı! İşid’in katliamlarla yapamadığını yapmaya çalışıyor. Saray talimatı ile sarayın tetikçileri tarafından partimize yeni bir siyasi soykırım operasyonu ile karşı karşıyayız.  Saray faşist düzeni HDP’ye, devrimcilere, sosyalistlere, Kürtlere, yaşam alanlarını savunanlara karşı açık bir saldırı düzenidir.  Kobane düştü düşecek diyenlerin hevesleri kursaklarında kalmıştı. Tüm dünyadan direnişçiler katil, tecavüzcü, işkenceci, cihadist çeteleri yendiler ve tıpkı Stalingrad savunması gibi tüm dünyaya umut oldular. İşte “Kobane olayları” denilerek partimize yapılan bu operasyon işid’in yapamadığını yapmaktır. Bunlar işidin ortaklarıdır. Ama nafile darbeci  saray rehimi halka karşı açtığı savaşı kazanamayacak.”

Editör: Haber Merkezi