İZ GAZETE - Geçtiğimiz hafta Şanlıurfa'nın Silverek ilçesinde, Mehmet Malbora adlı kişi Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Heykeline saldırmış, olay ülke gündeminde eleştirilere neden olmuştu.

Başında sarığı ile heykele baltayla saldıran Mehmet Malbora, 'Putperestliğe sahip çıkanlar peygamberin soyundan mıdır?' diye bağırmış, bir sanat ürünü olan heykeli put ve düşünceleri de zarar gören bir meta sanarak heykeli kırmaya çalışmıştı.

Olayın ardından Şanlıurfa Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Siverek'te saat 13.30'da Cumhuriyet Meydanı'nda bulunan Atatürk heykeline yönelik, çevreden edinilen ilk bilgilere göre, akli dengesinin yerinde olmadığı değerlendirilen Siverek doğumlu M.M. tarafından çirkin bir saldırı gerçekleştirilmiştir. Kolluk kuvvetlerince olaya anında müdahale edilerek, Atatürk heykeline zarar verilmesi engellenmiştir."

Gözaltına alınan Malbora'nın polise verdiği ifadede, pişman olmadığını ve Atatürk büstüne saldırının rüyada kendisine tebliğ edildiğini iddia ettiği belirtildi. Emniyette işlemleri tamamlanan Malbora, yoğun güvenlik önlemleri arasında elleri kelepçeli olarak adliyeye sevk edildi.

Sosyal medyada tepkilere neden olan olayın ardından İzmir CHP milletvekilleri de olaya sert tepki gösterdi.

Sosyal medya hesabı üzerinden 'Türkiye medeniyetten ve ilimden koptuğunda -dindar(!)- Osmanlı gibi yıkılır. Ama iletişimin bu kadar güçlü olduğu çağda hurafeler yıkılacak. 4 milyon gecekondu bir Selimiye camii eder mi? Etmez. Bu kadar cahil de bir Atatürk etmeyeceğine göre Atatürk idealleri yenilemez.' diyen Aytun Çıray, 'PKK kışla dahil 55 defa Türk bayrağı indirdi de 'Çözüm süreci dokunmayın' talimatı alan asker çıt çıkarmadı. Bakalım bu ne süreci??' diyerek olaya tepki gösterdi.

Tuncay Özkan da saldırgan hakkında yasal işlem başlatılması talebinde bulunarak, 'Yer:Urfa.. İsmi:Mehmet Malbora... 'Dinimizde putperestlik yoktur' diyerek Atatürk heykeline saldıran bu provakatör yargıya hesap vermeli!' dedi.

'Bugün halen yaşıyorsa bunu Atatürk'e borçlu olduğunu anlamayan insan artığına söyleyecek bir sözüm yok..' diyen Tacettin Bayır 'Sözüm bunun zeminini oluşturanlara' paylaşımında bulundu.

Diğer bir İzmir milletvekili Ali Yiğit de 'Atatürk heykeline saldıran bu provokatör derhal yargı önüne çıkarılmalıdır.' dedi.

Murat Bakan ise ünlü Azeri şair Sabir 'in bir şiirinden esinlenerek 'Harda bir yobaz görirem, harda bir softa görirem,harda bir molla görirem korkirem!' paylaşımında bulundu.

Editör: Haber Merkezi