SİNEM DALKILIÇ / İZ GAZETE - 25 yıl önce Pir Sultan Abdal Şenliklerine katılmak için Sivas'a giden 33 aydın ve sanatçı yakılarak vahşice katledildi. 2 Temmuz günü Cuma namazı çıkışı otelin önüne giden kalabalık  "Sivas laiklere mezar olacak" sloganlarıyla oteli yaktı. Üzerinden 25 yıl geçen ve faillerinin hala cezalandırılmadığı katliama, sosyal medyada tepkiler yağmaya devam ediyor. İzmir milletvekilleri de resmi twitter hesaplarından seslerini yükseltti.

CHP Genel Başkanı ve İzmir milletvekili Kemal Kılıçdaroğlu Sivas Katliamının toplumsal ayrışmanın sonuçlarını gösterdiğinin altına çizerek şu ifadeleri kullandı, "Sivas Katliamı, toplumsal ayrıştırma ve kutuplaşmaın nasıl sonuçlar yarattığının acı bir örneğidir. Aynı acıların bu topraklarda bir daha yaşanmaması dileğiyle, yitip giden canlarımızı saygıyla anıyorum".

CHP İzmir Milletvekili ve DİSK eski Başkanı Kani Beko paylaşımında şu ifadeleri kullandı, "Bu ülkenin bazı 'çirkin' insanları, bu ülkenin bazı'güzel' insanlarını öldürdüler".

CHP İzmir Milletvekili Selin Sayek Böke, " #unutMADIMAKlımda" notuyla paylaşımda bulundu.

CHP İzmir milletvekili Atila Sertel ise, "Çeyrek asır geçti acısı da utancı da ilk günkü gibi. Sivas'ta canice katledilen 33 aydınımızı saygı ve özlemle anıyorum. Unutmadık, unutturmayacağız" diye yazdı.

'AYDINLIĞIN YAKILDII YER'

CHP İzmir milletvekili Tacettin Bayır'ın, "Aydınlığın yakıldığı yer / 2 Temmuz 1993 - Sivas" notuyla yaptığı paylaşımı şu şekilde, "Birimize bir şey olursa ne yaparız, dedi Hasret Gültekin. Kalanlar ölenlere şiirler yazar, dedi Metin Altıok. Suyun yetmediği iki yer var. Biri Kerbela diğeri Sivas. Yüreğimiz hala yanıyor".

CHP İzmir milletvekili Ednan Arslan,"Sivas Katliamı'nda yaşamını yitiren tüm canlarımızı saygı, rahmet ve özlemle anıyorum" diye yazdı. 

HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni ise hesaplaşmanın önemine dikkat çekerek, "Sivas'ın ışığı sönmeyecek. Hesaplaşılmadan özgürlük gelmeyecek" ifadelerini kullandı.

'BABALARIMIZ GÖZ GÖRE GÖRE YANDILAR!'

CHP İzmir eski milletvekili Zeynep Altıok Akatlı da Eren Aysan'la imzaları yer alan bir paylaşımda bulundu. Altıok, "Ne acılar çektik zaten vardılar... Bu sızı yirmi beş yıllık değil. Babalarımız göz göre göre yandılar!" ifadelerine yer verdi.

'SAHİDEN KÖTÜSÜNÜZ'

CHP'li Altıok Yeni Akit gazetesinin Sivas Katliamı faillerini mağdur gibi yansıtan haberine sert çıkarak, "Ne acılar var! Ateşe verilenlerden hiç bahsetmeyip 25 yıllık katil çilesini tam sayfa vermek... Şimdi Recep beyden gereğini bekliyoruz. " Hayırlı Olsun!" Sahiden kötüsünüz. Çok!" şeklinde yazdı.

Editör: Haber Merkezi