TUGAY CAN / İZGAZETE - Cumhuriyet Halk Partisi'nde Olağanüstü Genel Kurultay için imzalar toplanırken, kurultayın toplanması için İzmir'den imza atmış olan İzmir milletvekili Mehmet Ali Çelebi'den sürpriz bir Kemal Kılıçdaroğlu tweeti geldi. 24 Haziran seçimlerinde Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde sandık koruma teşkilatında önemli görevler üstlenen Çelebi, kişisel sosyal medya hesabından mezuniyet töreninde taşıdıkları karikatür nedeniyle gözaltına alınan ODTÜ'lü 4 öğrencinin karikatürünü paylaştı. Çelebi paylaşımında, "72 milletvekilimize suç duyurusunda bulunulmuş beni de yazın!" ifadelerini kullandı.

OLAĞANÜSTÜ KURULTAY İÇİN İMZA ATMIŞTI

Öte yandan Cumhuriyet Halk Partisi'nde Olağanüstü Genel Kurultay imzacılarından biri olan Çelebi'nin Kılıçdaroğlu'na sahip çıkan bu tweeti dikkatlerden kaçmadı.

İşte o tweet;

NE OLMUŞTU?

ODTÜ'lü 4 üniversite öğrencisi 'Tayyipler Alemi' pankartını taşıdıkları için gözaltına alınmış, bunun üzerine Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erdoğan'a 'Eleştiriye ve mizaha tahammül edeceksin, etmelisin' diyerek aynı karikatürü sosyal medyadan paylaşmış, Cumhuriyet Halk Partililere de bu karikatürü paylaşma çağrısı yapmıştı. Bunu izleyen süreçte Erdoğan, Kılıçdaroğlu ve 72 CHP milletvekiline Cumhurbaşkanı'na hakaretten suç duyurusunda bulunmuştu.

Editör: Haber Merkezi