ÜMİT KARTAL / İZ GAZETE - ‘Zeybekci İzmir’i dinliyor’ buluşmaları kapsamında, odalar, STK’lar, meslek grupları, dernekler ile bir araya gelen AKP’nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Nihat Zeybekci; internet medyasının temsilcileriyle kahvaltıda buluştu.

‘İZMİR TU KAKA DEMİYORUM AMA…’

Kahvaltıda bir sunum yapan Zeybekci, sonrasında gazetecileri dinledi ve soruları yanıtladı. Zeybekci, “Gelecekle ilgili öngörümüz; İzmir bir turizm, sağlık, geriatri, tarım, bilim merkezi olsun, İzmir bir deniz ürünleri işleme merkezi olsun. İzmir’in gelecek yolculuğunu ortak akılla yapmak önemli. İzmir’in katı atık problemi, trafik problemi vardır. İzmir’de yeşil alan problemi vardır. Kişi başına düşen en düşük yeşil alana İzmir sahip... Bunları söylerken ‘tu kaka İzmir’ diye söylemiyorum. İzmir şuanda 4 ve 5 yıldızlı oteller kapasitesi bakımından Antalya’nın 20’de 1’i pozisyonunda…” ifadelerini kullandı.

 ‘İZMİRLİ İZMİR’E SAHİP ÇIKARSA SEÇİMİ BİZ KAZANACAĞIZ’

Zeybekci konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bu seçim kampanyasında hiç kimseyi eleştirmeyeceğim. Hedefimde kimse olmayacak. Bu şehirde arıtma tesisleri çalışmıyor. Elalem duymasın, yazıktır, günahtır. Bu şehirde yağmur suyu ile kanalizasyon aynı hattı kullanıyor. Bu şehire hiçbir uluslararası yatırımcı, dağlara taşlara derelere çöp atıldığı için gelmez. İzmir’in kaderi bu olmamalı.  İzmir’de birçok şey olmadığı için beni en çok heyecanlandıran şehir. İzmirli İzmir’ine sahip çıkarsa, İzmir’de seçimi biz kazanacağız. İzmirli oyunu İzmir’e verirse seçimi biz kazanacağız.”

“LAİKLİK, YAŞAM TARZI, ATATÜRK HASSASİYETİ BİR KILIFTIR”

“Yaşam tarzı, laiklik, Atatürk hassasiyeti, bazı beceriksizliklerin üzerini örtmek için kullanılan bir kılıftır. Arıtma çalışmıyor diyorsun, ‘Ben Atatürkçüyüm’ diyorlar. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü sevenler yüzde 25 mi? Gazi Mustafa Kemal Atatürk bizim kültür coğrafyamızın baştacıdır. Bütün dünyada saygı duyulan bir devlet adamıdır. Dün hepimizin anası Zübeyde Hanım’ın kabrine gittik. Rabbim İnşallah evlatlarıyla cennetinde kavuştursun. Zübeyde Hanım bir partiye mi ait? Oraya gidip de bir Fatiha okumak yasak mı? Bu faşist tutucu yaklaşıma İzmirli ne kadar tahammül edecek?”

“KOCAOĞLU’NA HAKSIZLIK YAPILDI”

“Aziz Kocaoğlu’nu nasıl eleştireyim? Aziz Bey’e haksızlık yapıldı. Aziz Bey’in önündeki muhalefet Ak Parti ya da biz değiliz ki. Körfez Geçiş Projesi ile ilgili neler neler yaşanıyor. Davalar açılıyor. Sorunların sebebi Aziz Bey değildi. Aziz Bey’i bu millet seçti, İzmirliler seçti. Doğrudan hedefe koyarsam İzmirlilere saygısızlık etmiş olurum.”

İZMİR HAK ETTİĞİ PAYI ALIYORMUŞ…

Nihat Zeybekci, basın mensuplarının, “İzmir’in merkezi hükümete verdiği verginin çok altında merkezi hükümetten kaynak almasını eleştirecek misiniz?” şeklindeki sorusuna ise bu durumun gerçek dışı olduğu şeklinde cevap verdi. Zeybekci, “Eğer böyle bir şey olsaydı, milletvekilleri ortalığı ayağa kaldırırdı, yer yerinden oynardı, öyle bir şey söz konusu değil” dedi.

GREVLER VE DİSK KONUSUNDA: “İŞİM OLMAZ”

Zeybekci ayrıca, kazanması durumunda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde örgütlü olan DİSK’in muhalefetini nasıl engelleyeceği şeklindeki soruya ise “İşim olmaz” dedi. Zeybekci, “Hiçbir sendika ile işim olmaz. Onlara karışmam, müdahale etmem. Türkiye’de sendikacılık sistemini sendikacılar sorgulamalı. Türkiye’deki sendikalaşma oranı yüzde 10’lar seviyesinde. İş güvenliği ve işçi hakları 1 numarada olmalı. Peki, işyeri güvenliği ne olacak? Bunu da herkes düşünmeli” şeklinde konuştu.

“İZBAN GREVİNDE BAKTIK Kİ…”

İZBAN grevi üzerinden partileri hakkında algı oluşturulmaya çalışıldığını iddia eden Zeybekci, “Baktık ki vatandaş İZBAN grevinde mağdur. Erteledik. Grevi sanki hükümet yaptırtıyormuş da, CHP oy kaybetmişsin de... Baktık gördük ki böyle bir algı var. Cumhurbaşkanımızın hakkı var, ertelendi. Artık Yüksek Hakem’e gidilecek. Grev olmayacak. Sonradan diğer yerlerde de greve gitmemek için anlaşma sağladılar” dedi.

Editör: Haber Merkezi