İZ GAZETE - Heval Savaş Kaya, sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı. Kaya, yerel seçimlerde aday gösterilen CHP'lilere başarılar diledi. 

Kaya açıklamasında şu ifadeleri kullandı; 

"Sevgili yoldaşlarım, dostlarım,

Uzun, yorucu ama kıymetli bir süreci tamamlamış bulunmaktayız. Aday adaylığı yoluna çıktığımız ilk günden bugüne doğru işler yapıp partimiz ve ülkemiz için doğru ve gerekli olduğunu düşündüğümüz söylem ve eylemlerde bulunmaya gayret gösterdik. Her birimiz güçlü ve haklı iddialarla yola çıktık.

Beklentilerimiz gerçekleşmemiş, yüklediğimiz anlamlar boşa çıkmış olabilir. Ancak artık yeni bir süreç başlamıştır. Bu süreç partimizin başarısı ve ülkemizin geleceği açısından son derece önemlidir. Bu bilinç ve çaba içinde olmak hepimizin hem siyasi hem de ahlaki sorumluluğudur.

Bugüne kadar katıldığım tüm toplantılarda yerel seçimlerin partimizin iktidara yürüyüşünde milat olması gerektiğini söylemiştim. Ülkemiz özgürlüklerin, demokratik kazanımların, Atatürk devrimlerinin ve Cumhuriyet değerlerinin devamı için çok önemli bir sınavdan geçecek. Yerel seçimler sonrası iktidar partisinin baskıyı daha fazla arttıracağını, ekonomik ve diğer tüm alanlarda sorunların daha fazla derinleşeceğini düşünüyorum. Bu nedenlerle çocuklarımızın ve Türkiye’nin aydınlık geleceği için çalışmaya, üretmeye, sorumluluk almaya devam etmeliyiz. Partimizde kimler aday gösterilmiş olursa olsun, hepsi bizim için değerlidir. Tüm fikir ayrılıklarını bir kenara bırakarak ve kişisel iddiaları unutarak adaylarımızın etrafında kenetlenmeli, bu süreci en iyi şekilde değerlendirmeliyiz. Bunu yapmadığımız takdirde daha karanlık günler bizi bekliyor olacak.

Hiç bir emek boşa değildir, yeni dostluklar kazanıp, kimi dostluklarımızı derinleştirme şansı bulduk. Aday adaylık sürecinde yanımda olan, destek çıkan, emek veren, umut olan herkese çok teşekkür ediyorum. Tüm adaylarımızı da şimdiden tebrik ediyorum. İzmir’i ve 30 ilçeyi kazanacağımıza yürekten inanıyorum. Martın sonu bahar olsun diye hep birlikte çalışıp, hep birlikte başaracağız."

Editör: Haber Merkezi