Türkiye’de ki siyasi partiler içerisinde sadece Cumhuriyet Halk Partisi’nde oluşturulan Spor Kurulu’nun yönetim kurulu üyeliğine atanan Özdönmez, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları dile getirdi;

Şubat 2020’den bu yana İl Başkanımız Sayın Deniz Yücel’in eğitimim ve sahip olduğum bilgi birikimim dolayısıyla şahsıma duyduğu güven sonucunda verdiği görev ile Spordan Sorumlu il başkan yardımcısı olarak çalışmalarımı sürdürüyordum, aynı güvenin önemli spor adamı olan Spor Kurulu Başkanımız Sayın Kenan Nuhut’tan da gelmesi ile de onur ve şeref duydum.

CoviD-19 salgın sürecinde dahi zor şartlar altına hayatta kalmaya çalışan kulüplerimizi ve sporcularımızı unutmayan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Tunç Soyer’e amatör ve profesyonel spor kulüplerine verdiği destekler dolayısıyla çok teşekkür ediyorum.

Spor Kurulu olarak amacımız; eşit, rekabetçi ve erişilebilir spor alt yapısının halkın tüm katmanlarına sağlamak, halk sağlığına katkıda bulunurken gençlerimizi madde bağımlılığından uzak tutmak ve kurtarmaktır.

Anayasamızın 59. Maddesine göre; Devlet, her yaştaki Türk vatandaşlarının beden ve ruh sağlığını geliştirecek tedbirleri alır, sporun kitlelere yayılmasını teşvik eder. Devlet başarılı sporcuyu korur.

Anayasamızın ilgili hükmü son derece açık ve net iken, yerine getirilmeyen bu madde için gerekli tüm çabayı Cumhuriyet Halk Partisi ve Cumhuriyet Halk Partili belediyeler halk için sporu desteklemekte ve tüm halk katmanlarına yayma çabasındadır.

İzmir İl Başkanımız Sayın Deniz Yücel’in katılımlarıyla yerel spor kulüpleri ziyaretler dizisine, kentimizin en köklü spor kulübü olan Karşıyaka Spor Kulübü ile başladık.  Kentimizde ki tüm spor kulüplerine olan ziyaretlerimiz devam edecek amatör ve profesyonel spor kulüpleriyle CHP Spor Kurulu ve İzmir İl Başkanlığı olarak sürekli bir arada olacağız.

Covit 19 salgın sürecinin hafiflemesi durumunda daha geniş katılımlı toplantılar ve spor çalıştayları düzenleme hedefimizi gerçekleştirmeyi umut ediyorum. Hem CHP Spor Kurulu, hem CHP İzmir İl Başkanlığı olarak sporun, sporcunun ve spor yapmak isteyen herkese elimizden gelen tüm desteği vermek için ve en önemlisi SPOR HALK İÇİNDİR hayalimizi gerçekleştirmek için hedeflerimize yürümeye devam edeceğiz.

Genel Merkez Spor Kurulu’muzun yönetim kurulunda şahsımı layık gören Sayın Kenan Nuhut’a ve yaptığım tüm çalışmalarda beni destekleyen İl Başkanım Sayın Deniz Yücel’e ve her zaman bizden desteğini esirgemeyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanım ve değerli mesai arkadaşlarına çok teşekkür ederim. 

  

Editör: Haber Merkezi