Samsun’daki ziyaretin ardından Amasya’ya giden temasları sırasında Milletvekili Mustafa Tuncer ve CHP Amasya İl Başkanı Reşat Karagöz de eşlik etti.  PM Üyesi Kılıç ve Milletvekili Yiğit Amasya il başkanlığında geniş katılımlı örgüt toplantısı yaptı. Ardından Amasya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı İsa Köse, Amasya Ticaret Odası Başkanı Murat Kırlangıç’ı makamlarında ziyaret ederek görüş ve önerilerini aldı. 

İŞÇİLERE DESTEK

Kılıç, ilçe ziyaretleri kapsamında Suluova ve Merzifon’a giderken burada faaliyet gösteren Yeni Çeltek Maden Ocağı İşletmesi’nde grev ve eylem yapan işçilere de destek oldu.  İşçilerin aileleri ile bir araya gelen Kılıç, kapatılması planlanan madendeki işçilerin Soma’ya gönderilmesinin düşünüldüğünü, ailelerin ise buna karşı çıktığını belirtti. Kılıç, madenci çocukları ile birlikte pankart taşıdı, eyleme destek oldu.

ÇOK ÇALIŞMALIYIZ

Yoğun geçen parti programının ardından konuşan Kılıç, “Gördüğümüz en büyük sorunun başında işsizlik geliyor.  Esnaf ve ticaret odasında bu konu üzerinden ülkemizin içinde bulunduğu durumu konuştuk. Artık küçük ölçekli işletmeler ekonomik çalkantıya dayanacak durumda değil.  Tarım ve hayvancılık ağırlıklı bir ekonomiye dayalı çalışmalar yapan Amasya’da ciddi sorunlar var. Ne yazık ki iktidar neden olduğu sorunların üstünü örtmekten başka bir çözüm yolu üretmiyor. Terör ve ekonomik sorunlar sürekli karşımıza çıkıyor. Artık AKP’ye oy verenler de ‘yeter’ diyor. Bizden çok şeyler bekliyorlar. O yüzden daha çok çalışmalı, Türkiye’ye model olacak proje ve hizmetlerimizi arttırmalıyız” dedi.

 

Editör: Haber Merkezi