Özellikle Doğu ve Güneydoğu’da yaşanan çatışmalar başta olmak üzere ülke genelinde yaşanan şiddet olaylarının son bulması için barış girişimlerinde bulunan Beyaz Sivil İnisiyatif bu kez milletvekillerine seslendi. Beyaz Sivil İnisiyatif 110 STK’nın imzasını taşıyan ‘Barış mektuplarını’ milletvekillerine özel kuryeyle gönderdi. Beyaz Sivil İnisiyatif daha önce de İzmir’deki siyasi parti il başkanları,  İzmir Büyükşehir Belediye başkanı ve İzmir valisi, İzmir Ticaret odası ve Ege Bölgesi Sanayi Odası’nı ziyaret ederek şiddet ve terörün durması için ortak akılda buluşulması konusunda destek olmasını istemişti.

ASILLAR OLARAK VEKİLLERİMİZE SESLENİYORUZ

Beyaz Sivil İnisiyatif, asıllar (halk) olarak vekillerimize sesleniyoruz diyerek başladığı mektupta şu ifadeler yer verdi, “ Sevgi ve kardeşliğin yeniden kurulması, yaşadığımız kaos ortamının sonlandırılması için; devletin ilgili kurumları, hangi kanun ve yasayı koyarsa koysun, uygularsa uygulasın, güvenlik güçleri hangi tedbirleri alırsa alsın insanın kendi çevresinden başlayarak yaymaya başlayacağı, oluşturacağı sevgi ve kardeşlik ikliminden daha başarılı olamayacaktır. Ülkemizdeki her insanın bu çağrıyı yapmasını istiyor, sizleri de ülkemizin huzur ve istikrarı için bu çağrının öncüleri olmaya davet ediyoruz. İnsanlık ölüyor. İnsanlık ölüyor. Yeter… İnsanlık Ölmesin.”

SİYASİ ÇIKAR, SİYASİ İHTİRAS İLE ÇÖZÜLMEZ

Siyasi ihtiras ve siyasi çıkarlarla yapılan çalışmaların sevgi ve kardeşliği sağlayamayacağına dikkat çekilen mektupta, “Ülkemizin içinde bulunduğu “Toplumsal eşitsizliğin ürettiği şiddet” ve “terör” ortamının çözümü için tek kurum olan, TBMM ve bu kurumda yer alan 550 vekilimizi, "şiddet'e ve terör’e dur" demeye çağırıyoruz. Biz bu ülkenin ‘asıl’ları olarak ‘vekil'lerimizi seçtik. Vekillerimizin bizim sevgi ve kardeşlik istediğimizi bildiklerine inanıyor ve asılların bu istekleri için çalıştıklarını umuyoruz. Ölümlerin durması, sevgi ve kardeşliğin getirilmesi için yapılacak çalışmaların, siyasi çıkar, siyasi ihtiras ile çözülemeyeceği gerçeğidir” denildi.

‘ORTAK AKIL KOMİSYONU’ KURULSUN

Vekilleri ortak akıl kurmaya davet eden mektupta şu ifadeler kullanıldı, “Dört aylık görev süresinde sadece 32 saat çalıştırılmak zorunda bırakılarak "Dünya Demokrasi Tarihine" isimlerini yazdıran 25. Dönem vekillerimiz yaşanan olaylara sessiz kalmıştı. 1 Kasım'da göreve gelen siz 26. Dönem vekillerimizden, "çözüm için ortak akıl" üretmek adına "ortak akıl komisyonu"  oluşturmaya ve bu komisyonda, TBMM'de grubu bulunan tüm partileri bir arada çalışmaya davet ediyoruz.”

SİZLERE OY VERENLER ŞİDDET, TERÖR VE ÖLÜM İSTEMİYOR

Mektupta son olarak “Size oy verenlerin tamamı " ŞİDDET’E, TERÖR'E, ÖLÜMLERE DUR" diyor. Hangi parti ambleminin altına "evet mührü" basmış olursa olsun, oy verenlerin tamamı "DUR" diyor. Halkın ortak talebi ancak "ortak akıl" ile çözülebilir. Ortak akıl ise sadece siyasi şemsiyelerle değil, esasen "Halk" şemsiyesi altında üretilebilir. Bunun içinde sizleri, "halkın istedikleri" için çalışmaya davet ediyoruz. Sizleri,  görevlerinizin ve yükümlülüklerinizin en önemlisi olan "Milletvekili; hem seçildiği bölge hem de ülke sorunları ile ilgilenmekle yükümlüdür"  maddesine uygun olarak çalışmaya davet ediyoruz. Akan kanı, bir daha akmamak üzere durdurabileceğinize inanıyor ve sizlere güveniyoruz. Buna inanarak 550 vekilimize oy verdik, şimdi verdiğimiz oyların karşılığını bekliyoruz” ifadeleri yer aldı.

Editör: Haber Merkezi