Gizem TABAN/İZ GAZETE- İzmir’de 450 vatandaş Cumhuriyet Halk Partisi’ne (CHP) katıldı. Toplu üye katılım töreni Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi’nde gerçekleşti. CHP Genel Sekreteri Sayın Selin Sayek Böke ile Örgüt ve Örgüt Yönetimlerinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sayın Oğuz Kaan Salıcı'nın katılımıyla yapılan törende CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, CHP İzmir Milletvekilleri, İzmir Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkan Vekili Mustafa Özuslu, CHP’li belediye başkanları ve belediye meclis üyeleri, il yöneticileri, ilçe başkanları ve yöneticileri ile partililer yer aldı. Programda konuşan Böke, Salıcı, Yücel ve Özuslu çarpıcı mesajlar verdi.

Törende konuşmaların ardından yeni katılan üyelere rozetleri takıldı.

‘SORUMLULUK OMUZLARINIZDA’

Törende konuşan CHP Genel Sekreteri Selin Sayek Böke, “Bugün içinde bulunduğumuz derin karanlığın aşılması için yeni siyasete ihtiyaç var. Sayın Genel Başkanımızın başında bulunduğu siyaset tam da bu siyaset. İnsanları birbirlerine düşman etmek için gayret gösteren iktidar siyasetine karşı hepimizin eşit olduğu, dayanışma ile var olduğu anlayışıyla CHP’yi büyüten varlığınız için hepinize teşekkür ediyorum ve hoş geldiniz diyorum. Karanlık bu umut ışıklarıyla aşılacak. Demokratik bir toplumu ayağa kaldırma iradesi böyle büyüyecek. Şu andan itibaren göreviniz sizin gibi henüz katılmamış olanlara ‘adres burası ancak bir arada durursak bize dayatılan yıkımın karşısında yeniden ayağa kalkacak devleti birlikte var ederiz’ deme sorumluluğu… Bu sorumluluk artık sizin de omuzlarınızda. İktidarın yıkıcı siyasetinin sonucu olan derin bir ekonomik buhran var. Her akşam yeni zamların ağır gerçekliği evlerimizin en derinine kadar soktuğu bir karanlık ile karşıyayız. Bunu aşmak için bir arada durmaya, demokrasi için farklı sesleri hep birlikte söylemeye ihtiyacımız var” ifadelerini kullandı. 

‘CANI YANMAYAN KALDI MI?’

Partiye yeni katılan üyelere seslenen CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı, “Size uzun uzun AKP iktidarın neyi yapamadığını anlatmayacağım. AKP iktidarı iyi şeyler yapıyor olsaydı siz bugün CHP’ye katılmazdınız. En sonuncusundan bahsedeyim; elektrik faturalarından canı yanmayan kaldı mı? Kirasına yakın elektrik faturası ödeyenler var, faturasını ödeyemeyenler var. Bir de elektrik bile bulamayan Ispartalılar var, Isparta’da 48 saatten daha uzun bir süredir elektrikler kesik. 2022 yılında Türkiye’nin geldiği manzara bu… Siz bu manzarayı biliyorsunuz, yaşıyorsunuz. Geleceğin iktidarına gelmiş olmanızdan dolayı büyük mutluluk duyuyoruz. Size nereden geldiğinizi sormuyoruz, neden geç geldiniz diye sormuyoruz. Bundan sonra bizimle yol yürüyeceğiniz için teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

‘BİRİ AÇKEN TOK YATMAYANLARIN PARTİSİ’

“Sizlere nasıl bir partiye geldiğinizi anlatayım” diyerek konuşmasını sürdüren Salıcı, “Burası 5’li çeteyi sevenlerin değil, 5’li uzak olanların partisi, devletin ihalelerini hesapsız kitapsız birilerine veren ve verilmesi için 100’den fazla kez kanunu değiştiren bir parti değil. Burası pudra şekerini pudra şekeri olarak tanımlayanların partisi.  Burası insanların inançlarına saygısı olan, laikliğin temsilcisi olan bir parti. Herkesin barış ve özgürlük içinde yaşayabileceği bir ülke temin etmek isteyen, dayanışmayı savunanların partisi. Birisi açken tok yatamayanların partisi. Birbirine sahip çıkmak için mücadele edenlerin partisi… Biz yoksullukla gurur duymuyoruz. Bu yoksulluğun ortadan kalkması için mücadele ediyoruz. Biz ülkemizin varlıklı olmasını istiyoruz ama bu varlığın adil şekilde paylaşılmasını istiyoruz. Türkiye’nin birçok ilinde partimize katılan arkadaşlarımız var. İktidar yakın. Bu iktidara; politikalarımız açısından kadrolarımız açısından gerekli hazırlıkları tamamlamak üzereyiz. Teslim aldığımız iktidarı kimsenin kafasına vurmak için değil, herkesi eşit şekilde kucaklayabilmek için büyük bir mücadele veriyoruz” açıklamalarında bulundu.

‘PROVOKASYONA GELMEYECEĞİZ’

Samsun’da Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün anıtına yapılan saldırıya tepki gösteren Salıcı, “2022 yılında hala Samsun’da Atatürk’ün onur anıtının olduğu yerde; anıtı, Atatürk’ü, Türkiye’nin aydınlık geleceğini sindiremeyen insanlarla karşılaşıyoruz. Bunların provokasyon olduğunu görüyoruz. Bu provokasyona gelmeyeceğiz. Bu ülkenin ortak değeri olan Atatürk’e semboller üzerinden saldırabilirsiniz ama onu kimsenin gönlünden çıkarıp alamazsınız” dedi.

‘KIRMIZI ÇİZGİ’ VURGUSU

CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel de şöyle konuştu:

“CHP üyesi olmak bir onurdur, size ve bize çok önemli bir sorumluluk ve misyon yükler. CHP köklerini Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk Cemiyeti’nden alan, milli mücadeleyi örgütleyen, tam bağımsız bir Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kurulmasını sağlayan ve bu mücadeleyi başarıya ulaştıran bir parti… Her türlü imkan varken çoklu parti sürecini hayat geçiren demokrasiden yana bir parti… bir parti…Zor günler geçiriyoruz. Ekonomik kriz artık herkesi etkiliyor. Özellikle son birkaç ayda bütün milletimiz çok küçük bir azınlık haricinde yoksullaştı. Bu kader değil, ülkeyi yönetenlerin tercihi… Biz bu yaşadığımız sıkıntıları düzeltmek için, adaleti, demokrasiyi, barışı getirmek için çalışıyoruz. Bunda da muvaffak olacağımıza inanıyorum. Geçmişte farklı partilere oy vermiş, üye olmuş olabilirsiniz, bunların hiçbiriyle ilgilenmiyoruz. Çünkü bizi bir arada tutan ortak değerler var. Mustafa Kemal Atatürk, Türkiye Cumhuriyeti Devleti, milletimiz ve bayrağımız bizim kırmızı çizgimiz. Bunların dışındaki farklılıklarımız zenginliklerimizdir. 84 milyonun mutlu ve barış içinde yaşayacağı bir Türkiye’yi hep birlikte kuracağız.”

‘CHP’Lİ OLMAK ONURDUR’

İBB Başkan Vekili Mustafa Özuslu ise, “CHP’li belediyeler tıkır tıkır çalışıyorlar ve halka hizmet etmek için her türlü baskıya, engellemeye rağmen işlerini yapmaya devam ediyorlar. Adım attığınız CHP, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘benim iki emanetim var’ dediği iki emanetten biridir. Biri CHP, diğeri de ilelebet payidar kalacak Türkiye Cumhuriyeti’dir. CHP’li olmak bir onurdur. CHP’nin üyeleri içinde en büyük rütbe ise partinin neferi olmaktır. Türkiye’ye giydirilmeye çalışılan gerici, faşist uygulamaları yırtıp atıp Türkiye’yi laik demokratik hukuk bir devleti çevirme mücadelemize adım attığınız için hepinizi alkışlıyorum” dedi.

Editör: Haber Merkezi