İZ GAZETE- CHP İzmir İl Başkanı Deniz Yücel, "İzmir'de birçok altyapı eksikliği var" ifadelerini kullanan Köşger'e sert bir dille cevap verdi.

"Eskiden yasa "Devletin Valisi" derdi" ifadelerini kullanan Yücel, "3 yıl önce KHK ile “Vali, ilde Cumhurbaşkanı’nın temsilcisi ve idari yürütme vasıtasıdır” diye değiştirildi. Anlaşılan Sn. İzmir Valimiz de "KHK" nın dediğini yapıyor. AKP iktidarı 19 yıldır yap-işlet-devret modeli (Yandaş Müteahhit Zenginleştirme Modeli) dışında İzmir'e bir çivi çakmamış, İzmirlinin ödediği verginin karşılığını vermemiş ve belediyelerimizin gelirlerini kesmiştir. Tüm bu engellemelere rağmen, yeni metro hatlarından tramvay hatlarına, bisiklet yollarından yeni yol düzenlemelerine, arabalı ve yolcu gemilerine kadar belediyemizce yapılan yeni yatırımlar, anlaşılan birilerini rahatsız ediyor" diye konuştu. 

NE OLMUŞTU?

Yenigün'den Halime Erdoğan'a konuşan İzmir Valisi Yavuz Selim  Köşger, “İzmir’in trafik sorununu, 30-40 yıllık kentleşme sürecine bakarak değerlendirmemiz gerekiyor. Bizler, kentsel dönüşümün hemhal olması gerektiğini her zaman söylüyoruz. Bu kentsel dönüşüm, sadece binaların güvenilirliği, depremsellik açısından bir dönüşüm değil. Binaların yanı sıra kent içi ulaşımın yeniden dizayn edilmesi anlamında da kentsel dönüşümün olması şart. Baktığımız zaman bu dönüşümün şart olduğunu görüyoruz. İzmir’de birçok altyapı eksikliğinin yanında, kent içi ulaşımın, ana arterlerin, kavşakların, alışveriş merkezlerinin, ana aksların belirlenmesi noktasında yeni, günümüz koşullarına uygun çalışmalar yapılması gerekiyor. İzmir’in kentsel altyapısının 4.5 milyon nüfusun ihtiyaçlarına cevap verebilmesi mümkün gözükmüyor. Bundan kaynaklı trafik sıkıntısı var. Bu sıkıntıyı yerel idarelerin muhakkak surette gözden geçirmesi gerektiğini düşünüyoruz” ifadelerini kullanmıştı. 

Editör: Haber Merkezi