YSK’nın mühürsüz oyların da geçerli sayılmasını kabul eden kararını protesto ettikleri için tutuklanan gençlerle dayanışma amacıyla Fuar Açık Hava Tiyatrosu’nda gerçekleştirilen dayanışma konserinde önemli mesajlar verildi. Etkinlik tutuklu üniversitelilerin ve gazeteci Kazım Kızıl’ın gönderdiği dayanışma mesajlarıyla başlarken, sendikacılar ve siyasiler konuşmalar yaptı.

İlk sözü alan Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanı Kani Beko, mücadeleye yükselterek devam edilmesi gerektiğini vurguladı. Beko, “Gezi direnişinde kaybettiğimiz kardeşlerimiz, 10 Ekim’de toprağa düşen karanfiller için, tutuklanan üniversiteliler için ayağa kalkmalıyız. Mücadeleye devam” şeklinde konuştu.

YÜZDE 60’IN ÜZERİNDE ‘HAYIR’ VAR

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin: “Seçilmiş belediye başkanları, milletvekilleri tutuklanırken biz buna seyirci kalmamalıydık. Yüzde 60'ın üzerinde bir 'Hayır'ın' bulunduğunu hepimiz biliyoruz. Demokrasi ve özgürlüklerimize sahip çıkmak için bir arada durmalıyız”

Halkların Demokratik Partisi İzmir Milletvekili Müslüm Doğan, Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ’ın selamını getirdiğini söyleyince etkinliğe katılanlardan büyük alkış aldı. Doğan, “Bu zor zamanları ancak birbirimize kenetlenirsek aşabiliriz. Umutsuzluğa kapılmadan, yılmadan mücadeleye devam edeceğiz” dedi.

‘BU ÜLKE BİZİM’
Halkevleri Genel Başkanı Oya Ersoy ise yaptığı konuşmada “Biz buraya AKP’nin şiddetine karşı hayır seferberliğine geldik. Diktatörlüğe karşı tek vücut, tek isyan olarak mücadele edeceğiz. Bütün farklılıklarımızla hepimiz varız. Biz kadınlar olarak hayırı en iyi bilenleriz. Bu ülke bizim. Bu ülkeyi kadın düşmanlarına, faşistlere bırakmayacağız. Biz burada olduğumuz sürece kuramayacaksınız kurdurtmayacağız. Bu ülkeyi eşitliğin barışın laikliğin ve demokrasinin ülkesi haline getireceğiz.” ifadelerini kullandı.

DİKTATÖRLÜĞÜ YIKACAĞIZ
Sahneye ‘TKP Genel Başkanı’ sıfatıyla çağrıldığı için bir grup tarafından protesto edilmek istenen Erkan Baş  “Biz buraya tutuklu kardeşlerimizle dayanışmaya geldik. Hepsine selam olsun. Yolumuz açık olsun. Diktatörlüğü yıkacağız.” şeklinde konuştu.

Gençlik adına konuşma yapan Öğrenci Kolektifleri Üyesi Tuana Uğuz ise “Hayır Tutuklanamaz kampanyası süresince tüm derdimiz dostlarımız geri almak oldu. Bizler tutuklu tüm dostlarımızı geri istiyoruz. Onlar bizim onurumuzdur. Buradan bir kez daha söylüyoruz ki gençliğin isyanı yargılanamaz, gençliğin hayırı tutuklanamaz” dedi.

‘ALİ İSMAİL YAŞASAYDI…’

Etkinlikte, Gezi Direnişi sırasında Eskişehir’de esnafın sopalı saldırısı sonucu yaşamını yitiren üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’ın abisi Gürkan Korkmaz da bir konuşma yaptı. Gürkan Korkmaz,  “Ali İsmail o sokağa girmeseydi büyük ihtimalle öğretmen olacaktı ve ihraç edilecekti. Ali İsmail Ankara’daki, Suruç’taki, Kobane’deki gençler için yine sokakta olacaktı. Ali İsmailler bitmeyecek. Bitmedi sürüyor o kavga ve sürecek yeryüzü aşkın yüzü oluncaya dek.”

Binlerin katıldığı dayanışma konserinde konukların konuşmalarının ardından Praksis sahne aldı. Şarkılarını tutuklu üniversiteliler ve gazeteci Kazım Kızıl için söyleyen Praksis’in ardından dayanışma konseri İlkay Akkaya’nın katılımıyla devam etti. Tutuklu üniversitelilerin ailelerinin geldiği ve  “Hayır tutuklanamaz”ın haykırıldığı dayanışma konseri halaylarla, sloganlarla, katılımcıların dayanışma mesajlarıyla sona erdi.

Etkinliğe ayrıca;  Disk Ege Bölge Temsilcisi Memiş Sarı, TMMOB İKK Dönem Sözcüsü Melih Yalçın, Konak Kent Konseyi Başkanı Hamit Mumcu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger,  CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan CHP İl Başkanı Asuman Ali Güven, CHP İl Sekreteri Birgül Değirmenci, CHP Buca İlçe Başkanı Çağdaş Kaya, CHP Çiğli İlçe Başkanı Zeynel Mertoğlu,  Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş, HDP İl Başkanı Mahfuz, HDP İl Yöneticiler, HDK üye ve yöneticiler, Halkevleri Ege Bölge Temsilcisi Mesut Baybüke, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ve ÖDP il yönetimi katıldı. 

Editör: Haber Merkezi