5 Şubat Pazar günü Gültepe Çınar Düğün Salonu’nda gerçekleştirilecek ‘Hayır’ paneline CHP İstanbul Milletvekili Ali Şeker, Gazeteci Tayfun Talipoğlu ve Birleşik Haziran Hareketi MYK Üyesi Alper Taş konuşmacı olarak katılacak. Saat 16.30’da başlayacak panele Birleşik Haziran Hareketi, Gültepe Makedonya Göçmenleri Derneği, Kars Demokrat Dernekler Federasyonu (KARSFED), çeşitli yöre dernekleri, Hacı Bektaş Kültür Vakfı Gültepe Şubesi ile Alevi Kültür Dernekleri Gültepe Şubesi’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda sivil toplum örgütü destek veriyor. 

HAYIR DEMEZSEK NE KAYBEDECEĞİZ

Gültepe’de vücut bulmuş bütün siyasi görüş ve örgütlü yapıların çağrıldığı panelde Meclis'te anayasa görüşmeleri yapılırken kamerası ile canlı yayın yapan CHP İstanbul Milletvekili Dr. Ali Şeker, Birleşik Haziran Hareketi MYK üyesi Alper Taş ve gazeteci Tayfun Talipoğlu referandumda neden ‘Hayır’ demek gerektiğini anlatacak. Panelin düzenleme komitesinde yer alan Onur Utkan İlçi, İzmir’de ilk kez bu kadar geniş bir cephenin ‘Hayır’ için buluşacağını söyledi. İlçi, “Tek adam rejimine karşı ‘Hayır’ tercihini arttırmaya yönelik kamuoyu oluşturmak için bir adımı attık. Bunu da particilik esasına göre değil, insani ve birebir ilişkiler üzerine kurmanın daha iyi olacağına kanaat getirdik. Öncelikle sokakta kampanya yürütecek, ikna edecek, değiştirilen anayasa maddelerinin halkı nasıl etkileyeceğini anlatacağız. Bunun için de önce kendimizi eğitmemiz gerektiğini öngördük. Çünkü Hayır’ı anlatacak olan kesim sokaktaki vatandaş. Yani bakkal Ali, fabrika işçisi Özlem, kahveci Ahmet, Ayşe teyze, yufkacı Hülya anlatacak. Bundan dolayı ilk aşamada hem eğitim hem de coşkunun oluşması için Çınartepe'de ilk söyleşinin yapılmasını hep beraber karar aldık. Panelimize CHP İstanbul milletvekili Dr. Ali Şeker, BHH MYK üyesi Alper Taş ve gazeteci Tayfun Talipoğlu’nu davet ettik. 5 Şubat Pazar günü saat 16.30'da Çınar Düğün Salonu'nda bir araya geleceğiz. Hayır demezseniz ne olacak, neler kaybedeceğiz onları konuşacağız. Panelimize tüm İzmirliler davetlidir” diye konuştu.

BİZ HAZIRIZ VE UMUTLUYUZ

Düzenleme komitesi üyelerinden Ertuğrul Gül de ilkini Gültepe’de düzenlenecek panele katılım yüksek olacağını söyledi. Birleşik Haziran Hareketi,

Gültepe Makedonya Göçmenleri Derneği, KARSFED, çeşitli yöre dernekleri, Hacı Bektaş Kültür Vakfı Gültepe Şubesi ile Alevi Kültür Dernekleri Gültepe Şubesi’nin de aralarında bulunduğu çok sayıda sivil toplum kuruluşundan temsilcinin yer aldığı bir komitenin kurulduğunu dile getiren Gül, “Bu komite gönüllülük esasına göre çalışıyor. Yani bir anlamda da işin hamallığını yapacak. Başlattığımız bu sivil gönüllülük kampanyası çığ gibi büyüdü. Sloganımızı "Kahverengi ile tüm dertler bitecek” oldu. Birincisini Çınartepe'de yapacağımız bu panelleri referanduma kadar farklı bölgelerde tekrarlayacağız. Biz hazırlanıyoruz ve umudumuz var. Referandumdan hayır çıkacak ve demokrasi tekrar sokaklarda özgürce dolaşacak” dedi. 

Editör: Haber Merkezi