İZ GAZETE- Son dönemlerde ülke gündemini çok sık meşgul eden orman yangınlarının en korkuncu 2 gündür İzmir’de yaşanıyor. Karabağlar’ın orman köyü olan Tırazlı’da başlayan yangın, Menderes ve Seferihisar ilçelerine kadar yayıldı. Sosyal medyada ‘İzmir Yanıyor’ hastagi gündem olurken, on binlerce vatandaştan tepki mesajları yağdı.

Öte yandan yangın söndürme çalışmalarında helikopterlerin çabasının yetersiz kalması ve buna rağmen Türk Hava Kurumu’na ait yangın söndürme uçaklarının kullanılmaması konusunda ise Orman Bakanlığı’na tepkiler geldi.

CHP’li belediyelerin olduğu il ve ilçelerdeki en küçük sorunları bile köpürterek sayfalarına taşıyan yandaş medya ise İzmir’de 2 gündür süren orman yangınını görmezden geldi.

YANDAŞ MEDYA YANGINI GÖRMEDİ!

Öyle ki, Star Gazetesi birinci sayfasında ‘İzmir-İstanbul otoyolu trafiği rahatlattı’ ve ‘Hava kirliliği günde bir paket sigaraya bedel’ gibi haberlere yer verse de, İzmir yangınını haber değeri olarak görmedi.  Havuz medyasının Yeni Akit, Yeni Şafak, Takvim, Akşam, Güneş ve Sabah gibi gazeteleri de yangın haberlerine sayfalarında yer vermedi.

Editör: Haber Merkezi