TUGAY CAN / İZGAZETE - New York’ta görülen Hakan Atilla davası, Kılıçdaroğlu’nun MAN Adası hakkında ortaya çıkardığı belgeler. Son olarak CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan’ın MAN Adası’nda ki şirketin belgelerini kamuoyuyla paylaşması…Türkiye gündemi bu iki konuyla meşgulken İzmir de farklı bir şeyi konuşmuyor. Peki tüm bu süreçte İzmir Milletvekillerinin söylemleri, sosyal medya paylaşımları ne yönde oldu?

Geçtiğimiz günlerde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Man Adası’nda kurulan şirkete aktarılan paraları belgelerle ortaya çıkarması CHP sıralarından “Tayyip İstifa” seslerini yükseltse de AKP ve AKP kamuoyu ‘belgeler sahte’ iddialarını dile getirmişti. Bu süreç ve New York’ta görülen kamuoyunda Reza Zarrab davası olarak bilinen Hakan Atilla davası sürecinde CHP’nin İzmir Milletvekilleri aktif rol oynayıp sosyal medyada paylaşımlarda bulunurlarken, AKP’nin İzmir Milletvekilleri genel olarak sessizliğini koruması dikkatlerden kaçmadı.

Geride kalan bir hafta içerisinde sosyal medyayı en aktif şekilde kullananlardan bir tanesi CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel’di. Sertel, “İşte belgelerin orijinali, işte basına dağıtılan belgeler. İstanbul’a kar mı yağacak? İkinci haberi Binali Yıldırım. Üçüncü haber Tezcan’ın basın toplantısı. Belgeler sahte diyenler siz sahtesiniz.” paylaşımıyla CNN Türk kanalına yüklenirken, Zarrab davası ile ilgili olarak ise “700 bin liralık saat Türkiye’nin gündemine oturmuştu. Görüldü ve duyuldu ki, bu para devede kulakmış. Yalnızca Zafer Çağlayan’ın aldığı rüşveti 45-50 milyon Euro olarak açıkladı hayırsever iş adamı (!) Reza Zarrab. Egemen çırak çıkmış.” paylaşımında bulundu.

CHP’nin İzmir Milletvekillerinden Murat Bakan’da bu süreçte yoğun mesai harcayanlardan bir tanesi. Bülent Tezcan’ın kamuoyuyla paylaştığı belgeleri sosyal medya hesabında paylaşan Bakan ayrıca, Zerrab davasıyla ilgili sosyal medya hesabından “Zarrab milyonlarca euro rüşvet dağıttığını anlatırken bir de Zarrab'ın rüşvetini kabul etmeyen memur Teoman var. İşte yüreğimize su serpen o masumiyetini yitirmemiş memur Teoman’lardır.” ifadelerine yer verdi.

Selin Sayek Böke’nin Divan Edebiyatı şairi Fuzuli’nin “Selam verdim, rüşvet değildür deyu almadılar…” dizesini paylaşması öne çıkarken Tacettin Bayır “Vergi Cennetlerine transfer edilen kazançlar araştırılsın önergesi AKP tarafından REDDEDİLDİ. Madem belgeler sahte, neden komisyon kurulup araştırılmasına engel oluyorsunuz? Doğru çıkmasından mı korkuyorsunuz? Bu durum belgelerin doğru olduğunun ispatıdır.” ifadeleriyle CHP tarafından verilen önergenin kabul edilmemesini eleştirdi.

CHP’den istifa edip İYİ Partiye katılan İzmir Milletvekili Aytun Çıray ise Zarrab davasında AKP’yi suçlayarak “Kimin hatasını kim ödeyecek?” diye sorarken, “Gelecek cezayı kendi ceplerinden ödesinler.” dedi.

Tüm bu süreçte AKP’li ve MHP’li İzmir Milletvekillerinin suskunluğu gözlerden kaçmazken sadece AKP İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

Kaya’nın yaptığı paylaşım şöyle:

“Mert adam, yiğit adam, iddiasının arkasında durur. Elinde bir belge olup da bunu medyaya vermeyen, yargıya başvurmayan namerttir. Madem elinde bir belge var, bunu hemen açıkla. Aksi halde müfteriliğini sürekli yüzüne vururuz...”

Bugün öğlen saatlerinde CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan’ın belgeleri kamuoyuyla paylaşmasının ardından ise Kaya’nın sessizliği sürüyor.

Editör: Haber Merkezi