İZ GAZETE-  İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Mithatpaşa Caddesi'nde bulunan eski valilik konutu ile ilgili son süreç hakkında kamuoyunun bilgilendirilmesi amacıyla basın toplantısı düzenledi. Özellikle son süreçte; atıl kalması ve harabeye dönmesiyle gündeme gelen kentin simge yapılarından eski valilik konutu ilgili eleştiriler kapsamında açıklamalarda bulunan Köşger, söz konusu yapının Katip Çelebi Üniversitesi’ne tahsisini iptal ettiklerini belirterek, binanın yeniden Valilik bünyesine alınacağını ve restore edileceğini ifade etti.

'NEDEN BEKLEDİLER?

Köşger'in bu açıklamasıyla daha öncesinde konuya ilişkin defalarca kez önerge veren ve sorularına net bir cevap alamayan CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösterdi. 

"İzmir Valisi bugün açıklama yaptı; en geç Eylül ayında ihalenin yapılacağını ve 1-1,5 yıl içinde Vali Konağı'nın restorasyonunu tamamlayacaklarını söyledi" açıklamasında bulunan Bakan, "İzmir Katip Çelebi Üniversitesi'ne yapılan tahsisi de iptal etmişler. Bugüne dek neden beklediler?" tepkisini gösterdi.

Daha öncesinde verdiği önergede rektörün topu Valiliğe attığını belirten Bakan, Valiliğin bu açıklamasıyla da sorumlunun rektör olduğu işaret etmesine ilişkin, "Kısaca; - Sen yaptın! + Hayır sen yaptın! Vali Konağı'nı bu hale getiren kimse bunun hesabını vermeli, verecek. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da süreci takip etmeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı. 

ÇIRAY TEŞEKKÜR ETTİ

Bakan'ın ardından konuyu Meclis'e taşıyacağını söyleyen diğer milletvekili İYİ Partili Aytun Çıray ise, "İzmir Atatürk Kültür Merkezi'nden sonra tarihi İzmir Vali Konağı ile ilgili uyarımızı da dikkate alarak restorasyonu için konağı geri aldı. Özlediğimiz bu devlet hassasiyeti için kendisine ve İçişleri Bakanlığı'na teşekkür ederim" ifadelerini kullandı. 

Editör: Haber Merkezi