İZ GAZETE - Aydın Özcan’ın ‘Adalet Yürüyüşü’ne katılan tek baro başkanı olduğunu söyleyen Beyazgül, aynı zamanda referandum sürecinde de çok etkin olduğunu hatırlattı. Ayrıca Özcan’ın 2011 senesinde de milletvekili adayı olduğunu ve sadece 670 oyla seçilemediğinin altını çizdi.

Aday olmasında çevresindeki insanların söylemlerinin etkili olduğunu söylen Aydın Özcan, “Ben de Türk halkına ve TBMM’ye hizmet etmek için 26 Nisan tarihinde baro başkanlığından istifa ederek ayrıldım. Artık Cumhuriyet Halk Partisi aday adayı sıfatıyla seçimlere hazırlanıyorum.” dedi.

‘TBMM’NİN ASLİ GÖREVİNE DÖNMESİ GEREKİR’

Beyazgül’ün “Türkiye’de diğer Baro başkanları adalet yürüyüşüne katılmayıp ve hatta eleştirdikleri bir zamanda siz son gün katıldınız. Neden katıldınız?” sorusuna ise Özcan, “Beyanlar biliniyor, ama bütün baro başkanları da bu yürüyüşe karşıymış gibi göstermek yanlış olur. Baro başkanı olduğum dönemde, yaklaşık 1-1,5 yıl Türkiye’de bütün baro başkanlarımızla birlikte OHAL’in kaldırılması ve KHK’lar ile ülkenin yönetilmemesi yönünde çok kararlı bir biçimde çalışmalar yürüttük. Hukukun üstünlüğünü ve yargının bağımsızlığını tüm baro başkanlarımızla birlikte ‘yek vücut’ olarak savunduk. 15 Temmuz darbe girişimi öncesinde İzmir Barosu öncülüğünde ‘Türkiye adaletini arıyor’ mitingini gerçekleştirdik. Türkiye’nin her bir yanından baro başkanları ve vatandaşlarımızla birlikte bir miting yaptık, yürüdük. Türkiye torba yasalarla yönetiliyordu, torba yasalarla bu ülke yönetilmesin dedik. Roma Hukuku’nda bile torba yasalar antidemokratik olarak kabul edilmiş. Akabinde 15 Temmuz darbe girişimi oldu. Bu olaydan sonra kısa süre OHAL ve KHK’lar kabul edilebilirdi, ama bunu yaşam biçimi haline gelmesi kabul edilemez. Türk halkı için kabul edilemez. Biz 7 düvele karşı savaşan Gazi Meclis’in ötekileştirilmesini kabul edemeyiz. TBMM’nin asli görevine dönmesi gerekir.” ifadelerini kullandı.

‘‘CUMHUR İTTİFAKI’NIN İŞİ KOLAY DEĞİL’

‘Ülkede bu kadar olumsuzluk varken 24 Haziran seçimlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?’ sorusuna Özcan, “Bir baskın seçimi Sayın Bahçeli ve Sayın Erdoğan bir araya gelerek belirledi. Cumhuriyet Halk Partisi de bu oyunu bozacak şekilde bir tavır sergileyerek İYİ Parti’nin seçime katılması konusunda gerekli girişimleri yapmak suretiyle o oyunu boşa çıkartmıştır. CHP’nin adayının kim olacağı çok önemli. Çok titiz çalışıldığı anlaşılıyor. ‘Cumhur ittifakı’nın işi kolay değil. Çünkü 1.turda seçim sona ermeyecek. Mutlaka 2.tura kalacak. 2. Turda da muhalefetin desteklediği ortak adayın seçimi alabileceğini düşünüyorum. Artık meclise 600 vekil girecek. Burada da meclis çoğunluğunu muhalefetin ele geçirme olasılığı çok yüksek. Ve Türk halkı da 2.tur seçiminde meclisteki havayı sandığa yansıtacaktır. Ben böyle görüyorum.” şeklinde konuştu.

‘İzmir ülkenin aydınlık yüzüdür’ diyen Özcan, “Biz İzmir duruşunu tüm ülkeye yaydığımızda, Mustafa Kemal Atatürk’ün koyduğu hedeflere ulaşabileceğimiz kanaatindeyim. Hem ekonomik anlamda, hem sosyo-kültürel anlamda, hem de sanatsal anlamda. Dileğim 25 Haziran sabahı tüm ülkede İzmir Marşı’nı dinletebilmek, dinleyebilmektir.” dedi.

Editör: Haber Merkezi