İZGAZETE - Tunç Soyer Gönüllü ekibi İzmir siyasetini birbirine düşürdü. Önce AKP İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya ihtiyaç sahiplerine erzak vb. gibi yardımlarda bulunan kişilerin üzerinde ‘Tunç Soyer Gönüllü Ekibi’ yazmasını eleştirdi.

Kaya; ‘’Alan el veren eli görmeyecek dediniz,kamu kaynaklarıyla alınan ve resmi araçlarla taşınan yardımları vatandaşlarımıza böyle ulaştırdınız. Her sözünüzü icraatlarınızla kendiniz yalanlıyorsunuz.Her şeyiniz sahte, her işiniz samimiyetsiz. Bu zor günlerde bile reklam peşindesiniz.
Tunç Soyer adı, 153 yıllık İzmir Belediyesi'nden büyük değildir. Bu yardımları cebinizden değil, kamu kaynağıyla yaptığınızı unutmayın. Laf açılınca da bu işleri şov yapmadan, propaganda malzemesine dönüştürmeden, tevazuyla yaptığınızı iddia edersiniz. Görüyoruz samimiyetinizi!’’

 

SERTEL'DEN YANIT GECİKMEDİ

AKP’li Kaya’nın ‘reklam’ eleştirilerine CHP İzmir Milletvekili Sertel’den yanıt gecikmedi.

Sertel sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

"M. Atilla Kaya gerçekten çok cahilsin. Soyer’e saldırmaktan başkaca işin yok. Yalan yanlış açıklamalarınla komik duruma düşüyorsun. O gömleği giyenler belediye çalışanları değil, gönüllü olarak yardım çalışmalarına katılan ve kuruş almadan sağlığını tehlikeye atan gençlerimizden"

KAYA SESSİZ KALMADI!

Ardından Kaya, Sertel’in cevabına sessiz kalmadı ve Büyükşehir ekipleri ile birlikte görev yapan gönüllülerin fotoğrafını paylaştı ve şu yorumu yaptı;

Cehalet yorumunu kamuoyuna bırakıyorum. Herkesin seviyesini insanlarımız takdir edecektir. Şimdi paylaştığım fotoğraflara dikkatle bakın. Belediye araçları, kamu kaynakları ve Tunç Soyer gönüllüleri. Bunu normal buluyorsanız size diyecek sözümüz yok. Böyle devam edin!

CHP İZMİR GENÇLİK ÖRGÜTLERİ BAŞKANI DA DAHİL OLDU!

CHP İzmir Gençlik Örgütleri Başkanı Ozan Uyan da tartışmaya sosyal medya hesabından dahil olarak şu ifadeleri kullandı;

'Halktan toplanan yardım kampanyasındaki gelir ile devlet eliyle, seçim çalışması gibi kolonya ve mektup dağıtanların yıllarca bu toplumu yardımlara muhtaç edip, biz yardım yapıyoruz CHP yardımları kesecek diye iftira atanların, Tunç Soyer'e laf söylemesi abesle iştigaldir''.

YAPTIĞINIZ TEK KELİME İLE HAKSIZLIK

CHP cephesinden tartışmaya bir yanıt da İzmir Milletvekili Ednan Arslan'dan geldi. Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Arslan, bunlarla harcayacak vaktimiz yok, İzmirlilerin sağlığıyla ilgilenin biraz, mesela huzurevlerimizdeki son durum nedir? diyerek soru yöneltti. 

Arslan; 

''CHP’li Belediyeler düzgün ve iyi niyetli yardımlarla insanların gönlünü kazandığı için mi bu provokatif paylaşımlarınız?

Gönüllü oldukları için tişörtler ile bunu anlatmak isteyen ve hiçbir ücret almadan sadece yardım etmeye çalışan bu insanlara yaptığınız tek kelime ile haksızlık. CHP’li belediyeler halkın parası ile verilen yardımların üzerine isimlerini yazdırmadıkları için mi yadırgadınız?

Bizim bunlarla harcayacak vaktimiz yok. Size tavsiyem İzmirlinin sağlığı ile ilgilenin biraz.  Mesela huzurevlerimizdeki son durum nedir?''

Editör: Haber Merkezi